Водеща хотелска верига спира пластмасата за еднократна употреба до 2022 г.

05.02.2020 / 16:57 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Ще бъдат премахнати пластмасови тоалетни принадлежности, чаши и артикули за еднократна употреба в стаите за гости, помещенията за срещи, ресторантите и всички зони за развлечения.

 

Водеща хотелска верига спира пластмасата за еднократна употреба до 2022 г.

 

Хотелската верига Accor обяви, че се присъединява към Глобалната инициатива за туризъм без пластмаса на ООН и ще премахне изцяло пластмасата за еднократна употреба от всичките си хотели до края на 2022 г. Това включва опериращите у нас Novotel София и ibis София.

 

Водеща хотелска верига спира пластмасата за еднократна употреба до 2022 г.

 

Accor има изградена политика на устойчивост от дълги години и в допълнение към предишната й инициатива да премахне всички пластмасови сламки, бъркалки и клечки за уши, днес новата инициатива включва премахване на пластмасови тоалетни принадлежности, чаши и артикули за еднократна употреба в стаите за гости, помещенията за срещи, ресторантите и всички зони за развлечения. Ще бъдат предложени подходящи алтернативи на пластмасата за всеки конкретен артикул, като се вземе предвид оценката на жизнения цикъл, за да бъде осигурена алтернатива с по-добри екологични показатели в хотелите на Accor. 

 

Водеща хотелска верига спира пластмасата за еднократна употреба до 2022 г.

 

С повече от 200 милиона пластмасови артикули за еднократна употреба, използвани всяка година във всички области, хотелите вече намаляват значително своето въздействие. Няколко са приложили ефективни решения, избирайки по-устойчиви алтернативи. Например: 

 

  • 94% от хотелите на Accor са премахнали използването на сламки, клечки за уши и бъркалки. Останалите 6% (предимно в Китай) ще го направят до края на март 2020 г.

 

  • 89% от хотелите на ibis използват диспенсъри. Това означава, че 2087 хотели ibis family вече са премахнали пластмасата за еднократна употреба, свързана с това оборудване. Хотелите Accor ibis family в Латинска Америка ще последват примера тази година.

 

  • Fairmont използва нов стандарт за строителство и обновяване, като още един пример за усилията на брандовете на Accor. Тези хотели са инкорпорирали кранчета за филтриране на вода в стаите за гости, за да елиминират напълно бутилираната вода.

 

  • Новата марка на Accor - Greet, е създадена, за да отговори на нуждите на гостите така, че в ДНК-то на бранда изначало е заложено да няма пластмаса. На закуска в тези хотели няма никаква пластмаса за еднократна употреба и се използват съдове за многократна употреба за масло и сладко. Освен това в стаите и другите части на хотелите няма пластмаса за еднократна употреба.

 

Водеща хотелска верига спира пластмасата за еднократна употреба до 2022 г.

 

Accor планира да открие още 10 хотела Greet в Европа тази година. Освен това няколко хотела от портфолиото на Accor - ibis Styles Warszawa Centrum, Novotel Yangon Max, Myanmar, Sofitel Bogota, много хотели в Бали и Ломбок, Индонезия, Ibis Styles São Paulo Anhem - вече са предприели стъпки поотделно да се освободят от пластмаса и напредват към постигането на 100% на тази цел.  

 

Водеща хотелска верига спира пластмасата за еднократна употреба до 2022 г.

 

Една от основните цели на Accor, освен намирането на алтернативи на пластмасата и намаляването на въздействието върху околната среда, е положителната промяна на общия начин на мислене в световен мащаб чрез възприемане на логиката на 3-те R: Reduce, Re-use & Recycle (намаляване, повторна употреба и рециклиране). Седалището на групата Accor във Варшава, например, премина на чешмяна вода от средата на 2019 г. и по този начин премахна 48 000 пластмасови бутилки, използвани годишно - това е 2 тона по-малко пластмаса в околната среда.


 

   още от Новини
   още от Любопитно
   още от Еко