С "Дни на цветята" стартират тематичните уикенди в Бургас

05.05.2021 / 11:52 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Зелени скулптури, флорални фотокътчета и цветно пространство за отдих са сред изненадите на тазгодишното издание на събитието.

 

С Дни на цветята стартират тематичните уикенди в Бургас

 

В периода от 6-ти до 9-ти май ще се проведе първият от тематичните уикенди на Лято 2021 - Дните на цветята, когато Бургас ще посрещне всички с пъстрота, цветя и позитивна емоция. Основен акцент ще бъде традиционната за града Национална изложба на цветя „Флора Бургас".

 

Природната и цветна тематика на дните ще бъде пренесена и в Природонаучната експозиция на Регионалния исторически музей. Там ще се представи специална беседа за растителните видове в Морската градина на Бургас. От сдружение „Зелена Странджа" ще очакват любителите на красивата природа и пъстрите цветове в небето в квартал Банево, където ще се проведе Фестивал на хвърчилата.

 

Бургазлии и гостите на града могат да очакват разнообразни концерти и атрактивни спортни състезания. На открита сцена „Охлюва" ще можете да видите георгьовденски поздрав с участието на ПФА „Странджа" и концерт на Бургаския духов оркестър. В рамките на Дни на цветята ще се проведат Международната ветроходна регата - Бургаска ветроходна седмица и Традиционния шампионат по автомобилизъм „Писта Бургас 2021". 

 

Вижте цялата програма тук.


 

   още от Новини
   още от Градина