Професионалисти от големи компании дават съвети за нашите жилища

10.09.2021 / 17:37 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Събитието „Домът на бъдещето“ ще се проведе онлайн на 16 септември.

 

Професионалисти от големи компании дават съвети за нашите жилища

 

Ето и участниците в четирите панела:

 

Зелен дом (9.30 часа)

 

Събитието ще бъде открито с темите за устойчивост и зелени решения, обединени в панел „Зелен дом", а специален гост ще бъде Димитър Димитров, CEO на „Алтерко" и ръководител на r&d дивизията на компанията, който ще представи съвременните възможности за автоматизация на дома.

 

Един от най-добрите и награждавани архитекти у нас арх. Павел Янев от ALL in STUDIO ще отговори на въпроса „Как да ремонтираме и обзаведем дома ни, за да е модерен и след 10 години", докато Стефан Антонов, мениджър Техника в ДАУ Бента България, ще разкаже за енергийната ефективност на жилищата.

 

Инж. Наталия Петрова, мениджър Бизнес развитие в направление „Системи за домашна автоматизация" в Schneider Electric, ще разкаже защо компанията е глобален лидер в енергийния мениджмънт и автоматизацията с богато продуктово портфолио за електроразпределение.

 

Красив дом (10.30 часа)

 

Дискусионният панел „Красив дом" събира на една маса топ експертите в страната с фокус върху архитектура и интериор. Борис Главчовски, управител на „Хьорман България", ще представи тенденциите при външните врати.Водещият архитект на ATG Design Ивета Попова ще разкаже за комбинацията между архитектура и изкуство, а нейният колега Велко Стратиев от INDORIO ще ви запознае с предпочитаните цветове в интериора и как те ни влияят. Ваня Иванова, маркетинг мениджър на Legrand Bulgaria, ще говори за най-новите технологии в категорията „Електрически ключове и контакти".

 

Сигурен дом (11.30 часа)

 

Темата за сигурността продължава да бъде водещ акцент и в панел „Сигурен дом", а експертите ще дискутират възможностите да защитите дома си. Пред камерите застава инж. Стефка Иванова, директор „Управление на неавтомобилни продукти" в „ДЗИ - Общо застраховане" ЕАД, за да разгърне портфолиото от възможности при избор на застрахователен продукт.Юлиан Софрониев, главен изпълнителен директор и основател на „Биодит", ще говори за най-новите тенденции за защита на дома.

 

Какви са най-търсените имоти и защо недвижимите имоти са една от най-добрите инвестиции ще обясни Евгени Василев от Arco Real Estate. Управителят на една от най-големите агенции за недвижими имоти у нас ще представи и част от най-добрите предложения за „Сигурен дом" към момента.

 

Достъпен дом (12.30 часа)

 

В панела „Достъпен дом" се очаква Галя Йорданова, изпълнителен директор на Gaida.ai - компанията, която създаде портала за имоти enoti.bg и платформата за финансиране на имоти musketari.bg. Тя ще даде експертно мнение за това колко може да струват ремонтните дейности на жилището и колко можем да спестите, ако при настоящите условия рефинансирате ипотечния си кредит. 

 

От Пощенска банка пък ще коментират актуалните тенденции при ипотечното кредитиране, докато Милен Тихомиров от Bear Builders ще каже колко струват ремонтните дейности на двустаен, тристаен апартамент и къща в София.

 

Събитието „Домът на бъдещето" ще се излъчи онлайн на 16 септември (четвъртък) и ще бъде достъпно във фейсбук страниците на profit.bg, idei.bg, novini.bg и woman.bg. Модератор и водещ на експертните дискусии е Мария Силвестър.


 

   още от Новини
   още от Любопитно