Ниска декоративна стена в градината от Semmelrock

14.01.2021 / 10:25 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

В търсене на подходящо решение, фирмата разработи мултифункционалната система Bradstone Mountain Block.

 

Трапецовидните блокчета позволяват оформяне на конструкции с права или дъговидна форма. С тях може да оформите пространството, като изградите клоц, стена, огнище или друг впечатляващ декоративен елемент, с размери по ваш избор.

 

Ниска декоративна стена в градината от Semmelrock

 

Иновативната система за "зъбно зацепване" служи за заключване на блокчетата. Като резултат от зазъбването се получава отместване на всеки следващ ред с 1 cм. Благодарение на системата може да изградите стена на сух монтаж без строителен разтвор с максимална височина до 60 cм (6 реда блокчета Bradstone Mountain Block). За стени или огради над 60 cм е необходимо да предвидите бетонен фундамент, като задължително всеки ред трябва да бъде залепен за предходния с подходящ строителен разтвор. В този случай е необходимо да се посъветвате с конструктор.

 

Ниска декоративна стена в градината от Semmelrock

 

Отделните елементи на системата са изработени по специална технология, с ръчна обработка на повърхностния слой. Eстествената визия на каменна зидария е резултат от неравномерно очукани кантове и преливащи цветове. Системата Bradstone Mountain Block включва: основно, ъглово и рязано блокче с размери 29,5 x 22,5 x 10 cm, както и трапецовидна плоча с формат 30 x 22,5 x 25 x 4 cm.

 

Ниска декоративна стена в градината от Semmelrock

 

А ето как в няколко стъпки да изградите ниска декоративна стена.

 

I етап - Подготовка на терена

 

Стартирайте подготовката, като оформите терена с помощта на канап и изкопаете бразда с дълбочина около 20 cм и широчина около 30 cм. Следете нивото постоянно с помощта на нивелир и при необходимост го изравнявайте. За да гарантирате стабилност на конструкцията, е препоръчително да запълните оформената бразда със ситен чакъл. Подложката ще изолира бетоновите блокчета и ще ограничи негативния ефект от цикъла замръзване-размръзване в почвените слоеве, ще осигури дренаж на дъждовните води, ще минимизира риска за конструкцията от високи подпочвени води. Уплътнете така подготвената основа.

 

Ниска декоративна стена в градината от Semmelrock

 

II eтап - Изграждане на ниска стена с блокчета Bradstone Mountain Block

 

Започнете изграждането на стената, като подреждате блокчетата Bradstone Mountain Block без строителен разтвор, само с помощта на гумен чук. Следвайте очертанията на канапа и следете нивото постоянно с помощта на нивелир и при необходимост го изравнявайте.

 

Ниска декоративна стена в градината от Semmelrock

 

Подгответе изолацията, защитаваща от влага и свличане на пръст, по дължината на стената. Необходимо е изолацията да бъде на нивото на височината на конструкцията.

 

Ниска декоративна стена в градината от Semmelrock

 

III Етап - Завършване

 

За да придадете завършен вид на вашия проект, използвайте декоративната трапецовидна плоча Bradstone Mountain Blocк или плоча Bradstone Old Town 45x30 cм цвят пясъчник. Препоръчително е плочите да се залепят за последния ред блокчета с помощта на подходящ строителен разтвор или монтажно лепило. При  подреждането на плочите се оформя фуга, която следва да запълните с фугиращ материал. Препоръчително е да облепите края на плочите с предпазна хартиена лента. За улеснение нанесете фугиращия материал с помощта на шприц (пош) с подходящ накрайник, а излишното количество извън фугите изчистете с подходяща гъба, преди да изсъхне.

 

Ниска декоративна стена в градината от Semmelrock 

 

Потърсете още практични възможности за оформяне на зоните в градината на www.semmelrock.bg.


 

   още от Новини
   още от Градина