Мелба на живо 4

10.12.2018 / 13:21 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

В четвъртото издание на поредицата срещи на живо арх. Мария Балева от FUNKT ARCHITECTS ще разкаже за един от най-новите им проекти.

 

Мелба на живо 4

 

На 11 декември от 18:30 часа в Generator на бул. "Черни връх" 47 в София ще се проведе последната за годината среща, посветена на актуални проекти от български дизайнери - МЕЛБА НА ЖИВО. Трима гости идват от различни сфери на дизайна, за да представят своята история по важен и вълнуващ за тях нов проект. Поканени са: Росица Ралева, илюстратор - представя работата си като илюстратор на плакати и книги; Светослав Симов, основател на студиото за създаване на шрифтове Fontfabric Type Foundry - гостува по повод 10-годишнината на компанията; арх. Мария Балева от FUNKT ARCHITECTS, студио за архитектура и дизайн - разказва за един от най-новите им проекти - заведението "Компанията". ВХОД СВОБОДЕН.

 

Напомняме, че FUNKT организират и Funkt furniture EXPO. На 14 декември е откриването, а на 15 и 16 декември в импровизиран pop-up магазин ще бъдат изложени мебели, прототипи и мостри за разглеждане, и ще се предлагат специални цени на поръчаните в тези два дена мебели.

 

Серия авторски мебели представя FUNKT аrchitects

 

МЕЛБА НА ЖИВО е част от инициативите за дизайн Melba Design Initiatives на Studio Komplekt. Срещите са продължение на лансирания в края на 2017 г. от Студио Комплект в партньорство с NEXT-DC и Столична Програма Култура динамичен архив за български дизайн МЕЛБА | melba.bg.


В МЕЛБА НА ЖИВО се представят актуални и забележителни със своя подход проекти от местни герои на дизайна. Споделя се опит относно реализацията им, като основен фокус са идеите, детайлите и процесите, които стоят зад всеки един от тях. Изчерпателни, откровени и различни, тези визуални разговори са източник на вдъхновение за всеки.


Подобно на онлайн архива МЕЛБА, събитието залага на качественото и преднамерено смесване на сферите на дизайна и съвкупността от силни идеи с потенциал да променят и развиват средата към по-добро. Друга важна характеристика на представяните проекти е тяхната актуалност и скорошна реализация.


 

   още от Новини
   още от Арт