Иновативен STEM център изграждат в бургаската Природоматематическа гимназия

09.08.2021 / 14:57 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Помещението ще бъде със съвременен дизайн, оборудване и обзавеждане, в които е интегрирано ново учебно съдържание.

 

Иновативен STEM център изграждат в бургаската Природоматематическа гимназия

 

Иновативен училищен STEM център се изгражда в момента в сградата на бургаската Природоматематическа гимназия „Академик Никола Обрешков" и гимназия за изучаване на романски езици „Георги Стойков Раковски". Иновативното пространство ще бъде пригодено за Център за природни науки и технологии, в който учебно помещение е специално създадено и оборудвано с фокус върху изучаването и прилагането на компетентности в областта на природно-математическите науки.

 

Високотехнологичният център ще бъде оборудван със съвременни уреди и апарати за обучение по математика, физика и биология. Той ще разполага с модерно технологично оборудване и образователен софтуер, който ще позволи на учителите да създават преживяване, с което да засилят интереса на учениците към изучаваните предмети.

 

В изследователския център ще има и обособени кътове за самостоятелна работа на децата, за прожекции, експериментална работа и наблюдение, а учебното съдържание ще интегрира информация по природните науки, технологиите и математиката.

 

Промяната е свързана не само със средата и използваните технологии, но и с методите на преподаване. Учителите ще преминат през необходимите форми на квалификация за работа с образователните софтуери и ще продължат усъвършенстването си за интегриране на учебното съдържание.

 

Центърът в ППМГ „Акад. Никола Обрешков" се реализира със средства по програмата за „Изграждане на училищна STEM среда" /Science - наука, Technology - технология, Engineering - инженерство и Maths - математика/. Преди два месеца първият подобен технологичен център в Бургас бе разкрит в ОУ „Иван Вазов" в Банево. Предстои иновативни STEM центрове да бъдат разкрити още в няколко бургаски училища - ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията", ОУ „Елин Пелин", Търговска гимназия, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ОУ „Васил Левски" - Българово и други.


 

   още от Новини
   още от Любопитно