Зелено, много зелено

17.02.2020 / 11:51 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

На Архитектурно-строителната седмица от 25 до 28 февруари ще видите съдове и саксии с напоителна система, както и картини, пана и стени от скандинавски мъх.

 

На изложението в Интер Експо Център в столицата може да разгледате саксиите от висококачествена пластмаса с двойно дъно и система за напояване. Те се отличават с дълготрайност, UV резистентност на цветовете и разнообразие от форми. Допълват и се вписват в най-различни интериорни решения в офиса, на терасата или в общите пространства на сградите. Те са здрави и леки и са подходящи за използване на открито и закрито.

 

Зелено, много зелено

 

Зелено, много зелено

 

Многоликата същност на скандинавския мъх позволява най-различни идеи за приложение - от картини, фирмени лога и надписи до цели стени. Мъхът има дълъг живот при минимална необходимост от поддръжка, а стените с него поглъщат звука, не събират прах и поради това не се нуждаят от почистване. Скандинавският мъх създава усещането за естествена среда във всеки офис, ресторант или шоурум. Той е много добро решение за интериорна декорация на офиси, ресторанти, изложбени помещения и хотели, но и за екстериора - при северни фасади или непряко ослънчени пространства.

 

Зелено, много зелено

 

За интериорни стени на фоайета на бизнес сгради, хотели и обществени сгради на изложението ще видите система за вертикално озеленяване, разположена на метална конструкция. Използвани са водонепропускливи плоскости, внедрен е геотекстил или друга влагозадържаща изкуствена тъкан. Поливната система е автоматизирана, като растителността се отглежда по метода на хидропоника. Основните предимства са повишаването на влажността в помещения с по-сух и застоял въздух, шумоизолиращата и прахозадържащата функция. И доближаването на човека до природата. 

 

Зелено, много зелено

 

Зелено, много зелено

 

На Архитектурно-строителната седмица ще видите и лесни и ефектни решения за вертикално озеленяване на стени без необходимост от изграждане на сложни съоръжения и последваща поддръжка. Вертикалното интериорно озеленяване е особено подходящо за вече действащи или обзаведени офис пространства, където възможностите за разполагане на растения са по-ограничени. Тези продукти се монтират лесно, поддръжката е стандартна. Подходящо решение са при ограничено място за растения в офиса.

 

Зелено, много зелено

 

Зелено, много зелено


 

   още от Новини
   още от Градина
   още от Изложения