"Зелени градове за устойчива Европа" е темата на форум

24.10.2018 / 13:12 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Лекторите ще разкрият как се създава парк, кои са българските декоративни видове и какви са политиките за зелена инфраструктура.

 

Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ) организира конференция „Зелени градове за устойчива Европа", на която ще разкаже за важното място на растенията: дърветата, храстите и цветята в градската среда.

 

В конференцията на 25 октомври от 9:30 ч. в Национален дворец на културата ще участват международни и български лектори, сред които ланд. арх. Татяна Бояджиева (председател на УС на АПДРБ); посолство на Кралство Нидерлания; Леон Смет (Европейска асоциация на декоративните разсадници, Брюксел, Белгия, Холандия); Петко Анчев, проект Зелена София; ланд. арх. Светлана Танева, Община Бургас; ланд. арх. Веляна Найденова, СЛА; доц. д-р Наско Илиев, зам.- декан ЛТУ; д-р Кр. Косев, Университетски Ботанически градини; доц. Светлана Анисимова, ЛТУ; Асоциация на професионалните озеленители в България; арх. Весела Вълчева - МакГий, Български Съвет за Устойчиво Развитие; ланд. арх. Ганчо Бакалов. 

 

Зелени градове за устойчива Европа е темата на форум

 

Обсъжданите теми ще са "Зелени градове за устойчива Европа", "Градът, климатичните промени и ролята на зелената инфраструктура", "Кандидатура за „Европейска Зелена столица", "Развитие на зелената инфраструктура на Габрово", "Зелената система на община Бургас", "Нови форми на зелената инфраструктура в съвременните градове", "Стандарти за качество на декоративни растения", "Любопитни факти за зелената градска среда", "Ролята на ботаническите градини в града", Конкурс „Красотата на българската дендрофлора" и дървесен вид на годината", "Тенденции в технологиите: зелени сгради, покривни градини, алейно укрепване, системи за алейни дървета"; Представяне на Проект на Наредба - Технически изисквания и правила при озеленителните мероприятия, "Зеленината като ключов елемент за устойчиви градски среди", Флориаде Експо 2022 „Изграждането на зелени градове"- идея и концепция, "Градините в Сингапур".

 

Подробности - тук.


Конференцията се провежда по време на 50-то издание на Изложение Стройко 2000.


 

   още от Новини
   още от Еко
   още от Изложения