Защо не се възстановят уникалните стари мебели в НДК?

12.04.2017 / 16:24 - citybuildhome.bg
  свежо  

Това питат от WhAT Association след медийния шум около обществената поръчка за обзавеждане.

 

След като в медиите се разшумя, че ще председателстваме ЕС на плагиатствани мебели, от Ръководството на Центъра за подготовката и провеждането на Българското председателство съобщиха, че са направили проверка на документите, публикувани в "Профил на купувача" на интернет страницата за подготовка на председателството.

 

"Допусната е грешка във вътрешната процедура за публикуване на файлове, в резултат на което в "Доставка на интериорно и офис обзавеждане" са качени работни документи, свързани с т.нар. пазарна консултация, която е задължителна по закон и се прави преди да се обяви обществената поръчка. Документите ще бъдат свалени от страницата и на тяхно място ще бъде публикуван окончателният вариант на пазарната консултация, който не съдържа никаква информация, насочваща потенциалните кандидати към определен продукт, марка или визия", казаха от центъра.

 

От служителя, допуснал грешката, са поискани обяснения по чл.193 от Кодекса на труда, ще бъдат изготвени нови правила за документооборота. Обществена поръчка за мебели за нуждите на Българското председателство все още не е обявявана от Националния център. 

 

"След шума в медиите, че за ремонта на НДК ще се купуват мебели-ментета, като нищо да променят условията така, че да се ползват само "български" или само "оригинални" мебели. Това е също толкова абсурдно. Въпросът не е дали се купуват фалшиви или оригинални мебели, а защо не се възстановят старите, които са правени специално за там и ги няма никъде другаде по света", питат от WhAT Association, които в момента се занимават с организирането на конкурса за обновяване на "Топлоцентралата" на НДК.

 

Защо не се възстановят уникалните стари мебели в НДК?

 

Защо не се възстановят уникалните стари мебели в НДК?

 

Защо не се възстановят уникалните стари мебели в НДК?

 

Националният дворец на културата обаче отговаря само за ремонта на конферентния център и няма отношение към осигуряване на обзавеждането.


 

   още от Новини
   още от Любопитно