„Върховете на Пирин” в Милано и София

11.05.2017 / 10:32 - citybuildhome.bg
  свежо  

Закачалките на Aтелие ТРИОН са вдъхновени от трите върха с имена Синаница, Куклите и Самодивски връх.

 

Проектът „Върховете на Пирин" включва три дизайна на стенни закачалки, изработени от стари непотребни чифтове ски. Материалите са грижливо почистени и грундирани, драскотините - запълнени, като за финиш е използвана автомобилна боя. Ските са монтирани върху детайл брезов шперплат с принтирано изображение на него.

 

На щанда на ЧЕРГА по време на изложението „Светът на мебелите" в София беше показана една от трите оригинални закачалки - „Самодивски връх", която беше представена и на изложението Salone del Mobile в Милано и специалната част за млади дизайнери - Salone Satellite.

 

„Върховете на Пирин” в Милано и София

 

Останалите две закачалки можеха да се видят на отделен щанд на ТРИОН. Всички те могат да бъдат персонализирани със собствени ски, снимка или гравиране по избор върху шперплата. Ателие ТРИОН представя и каталог с варианти на дизайни с небоядисани ски.

 

„Върховете на Пирин” в Милано и София

 

„Върховете на Пирин” в Милано и София

 

На щанда на ТРИОН ателието организира и работилница „Отпечатък". В нея всеки можеше да създаде декоративна възглавничка от естествено влакно с отпечатък, взет директно от живата флора.

 

„Върховете на Пирин” в Милано и София

 

Основната линия, към която е ориентирана работата на Ателие "ТРИОН", е преизползването на отпадъчни материали или така наречения "up-cycling" дизайн. Трансформирането на стари вещи и въвличането им отново в експлоатация е основен метод за редуциране на отпадъците.

 

Мисията на ателието е да разгърне потенциала на старите материали, да покаже какво може да се случи с тях. Огромното количество отпадъци е един от основните проблеми на нашето съвремие", каза за CityBuildHOME.bg инж. Илияна Стоилова.


 

   още от Новини
   още от Изложения
   още от Еко