Второто издание на фестивала "МЕЛБА" започва утре

06.11.2019 / 11:20 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Миксирането на дизайн дисциплини и тяхното отражение в ежедневието отново е в основата на събитието.

 

Второто издание на фестивала МЕЛБА започва утре

 

Oткриването на изложбата "Преглед на българския дизайн 2019" във фестивала за дизайн Мелба е утре от 18:00 в Port.A. Изложбата събира постиженията и добрите идеи на български дизайнери, екипи и агенции от последната една година в различни категории, като графичен дизайн, брандинг и идентичност, продуктов дизайн и други. Входът е свободен.

 

Международният симпозиум с изключителни в своята област специалисти представя микс от различни дизайн сфери на 9 ноември в зала 6 на НДК. Всички лекции ще са на английски. Денят завършва с парти с канадския диждей Хайди Пинет в бар Tell me.

 

Филмовата програма започва на 10 ноември с филма The Aeropress, последван от филма Rams. Останалите филми са разпръснати до края на месец ноември. Всички прожекции ще бъдат в Генератор. Филмите са на английски език, без субтитри на български език. Филмите могат да се гледат и без фестивален билет, на цена от 5 лева, с продажба на място.

 

Фестивалът включва и изложбата "Млади балкански дизайнери", която се открива на 11 ноември в "Мисия 23", както и посещение на новата сграда на Site Ground, която, освен че е чудесен пример за това как се създават устойчиви и хуманни работни пространства, е повод да видим градската периферия по нов начин – с гост-лектор Елица Панайотова – директор на "Зелена София" и основател на архитектурно студио "Скица".

 

Melba Sofia Design Festival е част от Инициативите за дизайн МЕЛБА и са продължение на лансирания в края на 2017 г. от Студио Комплект в партньорство с NEXT-DC и Столична Програма Култура “Динамичен архив за български дизайн МЕЛБА” | melba.bg. Билети за симпозиума можете да намерите тук. Билети за целия фестивал можете да намерите тук.


 

   още от Новини
   още от Арт