„Да Винчи STEAM Хъб“ в СУ "Христо Ботев" в Карнобат

18.03.2021 / 11:30 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Lusio работят по един от най-новите си проекти съвместно с екипа на училището.

 

Новият тип преживяване за ученици и учители ще ги вдъхновява да мислят нетрадиционно и творчески да комбинират науките и изкуствата. Част от средствата за реализацията на "Да Винчи STEAM Хъб" са налице благодарение на Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда", а останалата част предстои да бъде набавена. „За нас е чест, че работим с хора, които смело излизат извън зоната си на комфорт в изследване на неоткритите възможности, които средата може да предостави на учебния процес и им пожелаваме да са все така амбициозни", казват авторите на дизайна.

 

Фоайето и коридорът към кабинетите се превръщат в „Огледално фоайе": изложбено пространсво за творбите на учениците, създадени в мейкърспейса; място за почивка и социализация - върху меките кубчета или на амфитеатъра към прозореца; място за математическо изчисляване на обеми и площи на различни фигури и строене на триизмерни конструкции; терен за изследване на физични явления. Подът и таванът на пространството също са поле за изява на учениците - по пода може да се пише, а отгоре висят закачени различни ученически творби и материали.

 

„Да Винчи STEAM Хъб“ в СУ Христо Ботев в Карнобат

 

От фоайето към дъното на "Да Винчи STEAM хъб" окачените ученически творби и проекти по тавана започват да отстъпват на разтворени книги, които висят над главите на учениците и ги отвеждат към библиотеката. От двете страни на входа ? са разположени шкафове, в които учениците да събуват обувките си и да продължават боси по мекия под на това пространство. Сцената, която се издига в средата ?, се вижда от фоайето и разделя пространството на две зони - мултифункционална, с по-висок интензитет на използване, и тиха - уютно място за четене и учене. Библиотеката може да се използва както за място за учене и провеждане на часове, така и за място за събития.

 

„Да Винчи STEAM Хъб“ в СУ Христо Ботев в Карнобат

 

Бялата стая е иновативно пространство, лишено от всякакви излишни мебели и материали, чиято идея е да стимулира генерирането на голямо количество идеи чрез директно писане по всички повърхности, покрити със специална боя, както и по витрините. Тя е и звукоизолирано пространство за брейнсторминг, което отключва креативността и идеята за „оставяне на следа".

 

„Да Винчи STEAM Хъб“ в СУ Христо Ботев в Карнобат

Визуализации: Александър Тодоров


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти
   още от Детска стая