Уникално подово отопление ще покажат на панаира в Пловдив

11.09.2019 / 11:56 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Мобилна биосауна и апарат за пречистване на въздуха са сред иновациите.

 

Уникално подово отопление ще покажат на панаира в ПловдивПървото в света с максимален клас на защита подово отопление, изпитано в най-студените райони на планетата, ще демонстрира фирма на Международния технически панаир в Пловдив. Изделието загрява плочи с дебелина до 30 сантиметра и ги превръща в акумулатор, който излъчва топлина в продължение на 6 часа, без да харчи ток. Може да се използва както в дома, така и за обезледяване на пътища и стадиони.

 

За дома е предназначен и апарат за пречистване на въздуха в затворени помещения, който унищожава плесен, бактерии, вируси и алергени само с топлина, не отделя вредни емисии и е много икономичен.

 

Мобилна биосауна с джакузи, произвеждана в Япония, също е сред атрактивните експонати. Вносителите ще демонстрират нейните качества с действащ модел.

 

Триизмерно лазерно сканиране на сгради е сред новостите на ЕСЕН 2019. Върховата технология се използва за съставянето на подробна  и прецизна информация за стари здания, паметници на културата, археологически находки. Получените данни са основа на проектите за реставрация и реконструкция. Посетителите могат да видят как се прилага на практика 3D лазерното сканиране на семинар с участието на специалисти от Германия и Швейцария, който ще се състои на 23 и 27 септември.

 

Ново поколение сандвич панели за изолация ще представи българска компания. Използваните в тях материали и конструкцията подобряват топло- и звукоизолацията, устойчивостта на пожари и енергийната ефективност.

 

Други  иновативни изолационни системи ще може да видите на панаира. Най-модерните решения са подходящи за нискоенергийни и пасивни сгради. Сред новостите са и предварително изолирани тръби, които се използват в бита за вътрешно разпределение на топла и студена вода,  в индустрията и инфраструктурата. Нов вид мазилка в 1 000 цвята може да се нанесе върху стара - например плочки в банята или паркет на пода.

 

Близо 700 фирми ще представят модерни технологии, продукти и услуги за индустрията и дома по време на Международния технически панаир от 23 до 28 септември. В рамките на пет специализирани изложби може да се видят новости от автомобилната индустрия, транспорта, автосервизното оборудване, строителството, електротехниката, електрониката, машиностроенето, роботиката, автоматизацията, информационните и дигиталните технологии, екологията, енергетиката, химическата промишленост и водния сектор. Очаква се над 30 000 посетители специалисти от България и Европа да се включат в най-значимата технологична среща на Балканите.


 

   още от Новини
   още от Изложения
   още от Любопитно