Умните тоалетни

08.02.2019 / 15:10 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Избор на музика и осветяване, самопочистваща се тоалетна чиния и смесители с гласово разпознаване са сред водещите тенденции в обзавеждането на баня през 2019 година.

 

Обзавеждането на банята е един от секторите, в които напредъкът на съвременните технологии оказва сериозно влияние. И през новата година в тази област могат да се очакват интересни нововъведения и тенденции като автоматично почистване на седалката след употреба, избор на различни музика и осветяване, както и употребата на смесители с гласово разпознаване, настройващи водата според индивидуалните нужди и желания, споделят от българска компания, специализирана в баните и тоалетните.

 

Умните тоалетни

 

Умни тоалетни с различни автоматизирани функции съществуват от години, но според екипа на българската фирма през следващите месеци се очаква нарастващо търсене на по-разнообразни и усъвършенствани подобни решения. Първите такива тоалетни са обществени и се отличават с три умни функции - автоматично почистване на седалката след всяко ползване, автоматично пускане на водата и ароматизиране.

 

Напоследък обаче в някои страни по света се забелязва все по-засилваща се тенденция за ползване на умни тоалетни в домашни условия, което подобрява значително комфорта, но също и хигиената, а не на последно място - и спестява вода и консумативи. Пример в това отношение е затоплянето и поддържането на определена температура на седалката. Друга екстра е функцията биде, която работи с избор на различни режими, променяйки вида на струята и интензитета на водния поток. Някои умни тоалетни могат да задействат функцията обдухване, която има за цел да изсуши кожата след употреба на биде.

 

Също така нараства търсенето и на тоалетни чинии с функция за засмукване на миризмите и изпращането им в канала. На много места по света търговците дори вече не предлагат стандартни тоалетни чинии, поради факта, че вече не се търсят на пазара.

 

По сходен начин от технологиите са повлияни и смесителите за баня. Вероятно вече всеки е ползвал сензорен и термостатен смесител, но напоследък станаха много актуални онези от тях, които имат гласово разпознаване. Този тип смесители обикновено се ползват при душовете. В момента, в който се зададе предварително въведената в паметта на смесителя команда, той подава вода с вид, сила и температура на струята индивидуално за всеки потребител. Тази технология отдавна се ползва при осветителните тела, но сега успешно се интегрира и при обзавеждането за баня.


 

   още от Новини
   още от Баня