Умната българска закачалка “Sense”

03.05.2018 / 11:31 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Чрез мобилно приложение може да следите качеството на въздуха, влагата, температурата, шума и осветеността в дома си.

 

Чужди и български фирми вече проявяват интерес към умната закачалка Sense на Love 2 Design. Тя е разработена от екипа на шуменските дизайнери Емил Личев и Михаeл Върбанов.

 

Преди дни прототипът на устройството спечели голямата награда от най-голямото специализирано изложение у нас - „Светът на мебелите“ в София. Името на продукта означава чувство, защото с петте си сензора той е чувствителен към околната среда. Чрез мобилно приложение всеки притежател на умната закачалка може да следи качеството на въздуха, влагата, температурата, шума и осветеността в дома си. “Sense” си взаимодейства и с други умни уреди, за да поддържа по-добра домашна или работна среда.

 

Връчиха отличията в конкурса Българска мебел на годината 2018

 

Прототипът се отличава не само със своите умни сензори, но и с умния си дизайн. Закачалката е проектирана така, че да се пренася в малки пакети и да се сглобява без допълнителни инструменти. „По време на изложението ни казваха, че продуктът е прекалено иновативен за българския пазар. Затова ни посъветваха да се насочим към чужбина. И все пак заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, който ни връчи наградата, поиска такава умна закачалка за дома си“, казва Михаел Върбанов за БНР.

 

Целта на дизайнерите от Шумен е да започнат да произвеждат умните закачалки в разнообразни цветове, използвайки и различен тип дървесина. Устройствата ще бъдат разделени в класове, като базовите модели ще разполагат с по-малък брой сензори.


 

   още от Новини
   още от Любопитно