Улични пана в Русе ще бъдат преобразени от „Оргахим“

20.08.2019 / 13:11 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

До дни едно от централните места в града ще стане цветна композиция върху фон в „Органик“ зелено.

 

Паната по протежение на „Ген. Скобелев" в Русе, които от години загрозяват булеварда до кръстовището с ул. „Борисова", ще бъдат преобразени - с помощта на фондация „Вижънъри" и „Оргахим".  

 

Улични пана в Русе ще бъдат преобразени от „Оргахим“

 

От няколко дни визуални артисти работят върху стенописа, който ще украси съоръжението в Цвета на 2019-та година. „Органик" е нюанс на зеленото и ще отправи послание за живот близо до природата и опазване на застрашените видове цветя в България.

 

„Искаме да подарим красота на русенци. Правим го непрекъснато в най-различни сгради и съоръжения, които обновяваме. Но в този обект искаме да отправим общо послание да пазим и да се грижим за средата, в която живеем. Не знам дали с красотата ще спасим света, но можем да насочим вниманието към българската природа с красотата, която създаваме и вплитаме органично в улиците на града ни", каза маркетинг мениджърът на „Оргахим" Eмил Кунчев.

 

Улични пана в Русе ще бъдат преобразени от „Оргахим“

 

Обновяването на съоръжението от пана започна този уикенд. Градските творци съчетават две художествени форми - реализъм и абстракция, които едновременно си контрастират и се допълват в композицията. Върху фон в „Органик" зелено ясно изпъкват лилавите нюанси, подчертани от геометрични фигури. „Растенията, които са водещ акцент в художествената намеса, са видове от Червената книга на България. Избрахме точно тях, за да напомним на жителите на Русе красотата на защитените видове, чрез достъпно изкуство в градска среда", споделят от „Вижънъри" - организатор на проекта. Абстракциите във фона препращат отново към природата - кръглите форми и раздвижени линии интерпретират взаимодействията между различните цветя, като позволяват на естествената растителност да се съчетае хармонично с останалите елементи в цялостна композиция.


 

   още от Новини
   още от Любопитно