Уелнес като архитектура и дизайн

19.06.2019 / 12:23 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Първият в света Wellness Campus - Technogym Village, включва център за иновации, производствена част и зони за обучение и физическа активност.

 

Уелнес философията е благодатна не само за дизайна, но и за архитектурата. Пример е първият в света Wellness Campus - Technogym Village. Тандемът Antonio Citterio/Patricia Viel проектират сграда, съобразена с човешките потребности, здравословните принципи и уелнес философията. Комплексът е открит през 2012 година от италианската компания Technogym, с чието оборудване тренират над 50 милиона души по света.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

Комплексът Technogym Village е централата на компанията. Тя се простира на 150 000 кв. метра площ и е в унисон с ландшафта. Значителният обхват на проекта представлява предизвикателство за обширната зелена зона с меки хълмове. Затова формата на основната сграда се състои от дълги обеми с овални покриви.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

Комплексът се ръководи от екологични принципи, като са намалени разходите за строителство и същевременно се поддържа високо ниво на топлоизолация и вентилация с много естествена светлина. Създадена е лека и елегантна структура и среда, вдъхновена от концепциите за устойчивост и био-архитектура.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

В Градината служителите практикуват любимия си спорт и се наслаждават на физическа активност и отдих. Районът включва пътеки за бягане и колоездене, Wellness Agora, иновативна фитнес зала с изглед към езерото с програми за обучение на открито, баскетболно и волейболно игрище.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

Шоурумът е мястото, където може да пробвате продуктите на Technogym и да получите професионални съвети, свързани и с интериорния дизайн, за да създадете собствена фитнес зала.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

В Центъра се тестват продукти и се обучават експерти - от операторите на фитнес уреди и треньори до медицински специалисти. Зоната разполага и с фитнес зала за корпоративни уелнес програми, спа център и медицински център за персонала.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

Ресторантът предлага балансирано меню и популяризира връзката между физическата активност и диетата.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

Фабриката комбинира всички производствени процеси на едно място за оптимизиране на разходите и енергийна ефективност.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

Отделът за изследвания и развитие играе централна роля в иновационния процес във фирмата, комбинирайки дизайн и ергономия. В отдела, създал над 142 международни патента и повече от 93 търговски марки, работят над 130 инженери и дизайнери. 

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

В Научния център на Technogym откритията се превръщат в уелнес решения, като се използва международна мрежа от учени и престижни университети. Научният център анализира най-новите данни, получени от медицински, физиологични и биомеханични изследвания с цел разработване на най-модерни технологични решения. Ключов аспект от работата на Центъра е създаването на програми за обучение за различни видове потребители.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

Университетът на Technogym е мястото, където се споделят идеи, проекти и нови научни открития. Това насърчава мултидисциплинарния подход и допринася за развитието на културата на уелнес. Непрекъснатото обучение се подкрепя от широк спектър от онлайн и офлайн курсове, както и от семинари, конгреси и уъркшопи, провеждани от високо ценени университетски преподаватели.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

През 1983 г. основателят на Technogym Нерио Алесандри, тогава 22-годишен, прави първия фитнес уред в гаража си в Чезена, а днес фирмата е водещ световен доставчик на продукти и услуги за фитнес и здраве в над 100 страни.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

Научните изследвания и иновациите са движещата сила на Technogym, а италианският дизайн е допълнителен принос за международни награди. Technogym разполага със специален Interior Design център, който помага да планирате идеалното пространство за физическа подготовка и психическо благополучие. Може да потърсите съвет от екипа дизайнери, да изтеглите 2D и 3D модели на оборудването и да видите как то се вписва във вашата атмосфера.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

Technogym създаде платформата MyWellness, чрез която с мобилните си устройства клиентите могат да споделят данни за своята физическа активност, да поддържат връзка със своите треньори, да получават персонализирани планове и мултимедийни развлечения, където и да се намират. Technogym създаде и дигиталната платформа Technogym Live, която предлага тренировка върху колело, гребен тренажор или пътека, докато гледате най-добрите класове и инструктори, независимо къде се намирате. Платформата позволява на операторите да изтеглят тренировките на своя клуб или класове и да ги предоставят на своите членове за тренировка вкъщи.

 

Уелнес като архитектура и дизайн

 

Компанията е официален доставчик на летни и зимни Олимпийски игри, а шампионите по целия свят тренират с Technogym. Може да опитате и вие - качествените и иновативни продукти на италианската компания у нас внася АТАМА - фирма, която от 25 години е лидер в предлагането на фитнес и уелнес оборудване, което са избрали над 600 хотела, фитнес центрове, голф, корпоративни и спортни клубове, училища и частни клиенти в България.

 

В допълнение към гамата фитнес уреди, 24-часовите услуги, маркетингови ресурси в помощ на продажбата и обучение на вашия персонал, АТАМА предлага индивидуални решения за вашия фитнес клуб, хотел, спа център, офис или спортен комплекс, както и дизайнерски услуги за създаване на атрактивен интериор в рамките на пространството, с което разполагате.


 

   още от Новини
   още от Офис
   още от Любопитно