Тренд 30+ срещу 60+

24.04.2017 / 15:33 - citybuildhome.bg
  свежо  

Милениум поколението иска лофт, пентхаус с голяма тераса за партита или къща с модерна архитектура, асансьор, фитнес, вътрешен басейн, смарт технологии.

 

Бързо растящите индустрии като технологиите и финансите доведоха до появата на нова генерация купувачи на пазара на луксозни имоти, които правят първия си милион още на 30+ години и се вливат сред потребителите на висок клас стоки и услуги. Тенденцията клиентите с възможности да са все по-млади се наблюдава в световен мащаб и българският пазар не прави изключение. С нея обаче се променя и профилът на търсените имоти.

 

Ако предната генерация богати хора държаха на класически къщи с библиотека, кабинет, голям хол и трапезария, сега изискванията са различни. Новите купувачи искат модерно жилище - лофтпентхаус с голяма тераса за партита или къща с модерна архитектура, асансьор, фитнес, вътрешен басейн. Държат на смарт технологиите, които им позволяват да управляват дома си от разстояние и с един клик да включат отоплението, осветлението или охранителната система. Водят динамичен начин на живот и искат домът им да съответства на него. 

 

Тренд 30+ срещу 60+

 

Според консултантската компания за имоти от най-висок клас Unique Estates пазарът ще реагира на новото търсене, но ще е необходимо време, за да се пренастрои.


 

   още от Новини
   още от Любопитно