Термодекоративна боя Sofia - иновация, комфорт и красота за вашия дом

16.04.2018 / 14:40 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Боята, производство на италианската фирма "Атриа", е предпочитана от професионалисти и клиенти заради отличното й качество, икономичност и лекота на полагане.

 

В статията от месец март ви запознахме с термобоята „Атриатермика" и възможностите, които тя предоставя в борбата срещу мухъла и за икономия на енергия за отопление и климатизация. Днес представяме единствената термодекоративна боя Sofia ("Софиа"). Благодарение на нея към функционалните предимства на термобоите се добави и възможността за реализиране на многобройни декоративни ефекти.

 

Както и „Атриатермика", "Софиа" е енергоспестяваща боя, изградена на базата на керамични вакуумни микросфери, специална терполимерна акрилна смола с изключително ниска термопроводимост и добавки - гарантиращи Wellness-Care® Technology и Energy Save 20% на „Атриа".

 

Термодекоративна боя Sofia - иновация, комфорт и красота за вашия дом

 

Кои са основните предимства на Sofia?

 

Първото предимство е, че боята ефикасно и дълготрайно решава проблема с конденза и мухъла.

 

Второто предимство на системата АТРИАТЕРМИКА+СОФИА е по-добрият топлинен конфорт в помещенията, който се дължи на факта, че боята способства за по-доброто вертикално разпределение на топлината. Така в помещение, боядисано с обикновена латексова боя, при температура на въздуха близо до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, боядисано с „Атриатермика", температурата е равномерна - и при пода, и под тавана е 20°С.

 

Това позволява НАМАЛЕНИЕ НА РАЗХОДИТЕ НА ЕНЕРГИЯ ЗА ОТОПЛЕНИЕ. При направени изследвания са доказани 20% по-ниски разходи за отопление (респективно за охлаждане през лятото) на помещение, боядисано с АТРИАТЕРМИКА+СОФИА, в сравнение с обикновените интериорни бои. Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното й разпределение в обема на помещението. Коефициентът на топлопроводимост на боята  е λ=0,13-0,15.

 

Освен всичко това, боята е устойчива на многократно миене и почистване и има и още едно важно предимство - изключително конкурентна цена в сравнение с подобен род декоративни бои.

 

Термодекоративна боя Sofia - иновация, комфорт и красота за вашия дом

 

Цветове: "Софиа" се предлага в три стандартни бази: неутрална, сребърна и златна. Всяка база може да бъде тонирана с осемте оцветителя на тинтометричната система "Термо Колорс", като така се постигат 388 цвята.

 

Покривност: "Софиа" има покривност 10-12 кв.м/л.

 

Нанасяне: "Софиа" се нанася лесно и бързо. За да се гарантират качествата на покритието, тя трябва задължително да се нанесе върху ДВА слоя основа „Атриатермика".

 

1. Нанесете "Атриатермика" с валяк с къс косъм. Ако повърхостта е била засегната от мухъл, третирайте предварително заразените повърхности с "Кеммуфа".

 

2.  Нанесете декоративната боя "Софиа" с четка с движения на кръст.

 

3.  Оставете повърхостта няколко минути, след което минете още веднъж повърхността с чиста четка, за да постигнете желания ефект.

 

Термодекоративна боя Sofia - иновация, комфорт и красота за вашия дом

 

За повече информация:

 

АТРИ ЕООД

София, ул. "Проф. Беньо Цонев" 2 (ъгъла с бул. "Ботевградско шосе"), партер

02/962 55 38, 0888 477 970

atri@abv.bg, info@atribg.com

www.atribg.com


 

   още от Новини
   още от Баня
   още от Кухня