Световноизвестно дизайнерско дуо ще представи колекция, вдъхновена от България

04.10.2017 / 13:04 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Заедно с дизайнерите ще присъства и ръководителят на проекта, а българските производители ще бъдат специални гости.

 

Световноизвестното дизайнерско дуо Кнут и Мариане Хагберг идва у нас по покана на ИКЕА България и Studio Komplekt, за да представи VÄSSAD - първата колекция на ИКЕА, изцяло произведена и вдъхновена от България.

 

Световноизвестно дизайнерско дуо ще представи колекция, вдъхновена от България

 

При идването си в България през 2015 година Кнут и Мариане Хагберг се вдъхновяват от заобикалящата ги среда, производствените методи и материали в българските фабрики. Към идеите оттам шведските дизайнери добавят и щипка вдъхновение от фантастичните продукти на ИКЕА от миналото, включващи някои изключително популярни обекти от 80-те години. Резултатът е колекция със суров, автентичен вид, подходящ за всяка обстановка. Така за първи път дизайнери на ИКЕА си сътрудничат с български производители за създаването на цяла колекция, разработена директно във фабриките в България.

 

Срещнете се на живо с доайените на ИКЕА дизайна, научете повече за иновациите и източника им на вдъхновение и бъдете първите, които ще видят VÄSSAD в изложба, курирана от Studio Komplekt в Generator на 6 октомври от 16:00 часа. Заедно с дизайнерите ще присъства и ръководителят на проекта Ларс Инголф, а българските производители от „Бонана Петрич" и „Родопска тъкан" ще бъдат специални гости на събитието.

 

Формат: дискусия/изложба
Вход: свободен 


 

   още от Новини
   още от Любопитно