Супермощен слънчев колектор може да видите на панаира в Пловдив

30.08.2018 / 15:20 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Това е една от сензациите на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който ще се проведе от 24 до 29 септември.

 

Супермощен слънчев колектор може да видите на панаира в ПловдивБългарска компания изобрети супермощен слънчев колектор, който е новост в световен мащаб и ще бъде показан на Международния технически панаир в Пловдив. Съоръжението произвежда топла вода, като абсорбира до 30% повече енергия от слънцето в сравнение със съществуващите от подобен вид. Продуктът няма аналог сред тях и е изключително иновативен, твърдят експерти на фирмата-изложител от Силистра.

 

Българското изобретение ще се конкурира с продукти и услуги на компании от близо 40 държави. Участниците ще демонстрират актуалните тенденции в машиностроенето, електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, строителството, химическата и минната промишленост, автомобилната индустрия и автосервизното оборудване.

 

В Конкурса за иновации, който ще излъчи златните медалисти на 74-ия Международен технически панаир, се състезава и интегрирана бизнес система, разработена от българска софтуерна фирма. Това е облачна услуга, която обединява корпоративните данни за клиенти, продажби, покупки, наличности, финанси и оптимизира процесите. Тя може да се види на живо в изложбата „Инфотех" наред с други смарт изделия.

 

Модерни решения за обработка на вода в индустрията и бита ще демонстрира изложбата „Акватех". Там ще бъдат представени системи за дезинфекция, филтриране и омекотяване на води, предотвратяване на натрупването на варовик, както и домашни уреди, които премахват от питейната вода йони, тежки метали, вируси и бактерии без химикали.

 

Авангардна техника ще присъства и в изложбата „Машиностроене". Сред експонатите са лазерни уреди за различни металообработващи операции на известна немска компания. Нейният нов хит е базиран на 3D технология и представлява високоскоростна лазерна машина за двуизмерно и триизмерно заваряване и рязане.

 

Според прогнозите предстоящият делови форум ще бъде по-мащабен от миналогодишния, който отбеляза 20% ръст на площите. Очаква се над 30 000 специалисти от България и Европа да посетят Международен панаир Пловдив, за да видят най-голямата технологична среща на Балканите. Един от тях ще получи наградата, осигурена от организаторите - лека кола по избор между седем марки в новото изложение „Ауто сити Пловдив", където ще се включат около 20 дилъри на автомобили и автобуси.


 

   още от Новини
   още от Изложения