MY STYLE - проект на Testa Gallery

15.01.2020 / 11:29 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

60-те порцеланови кръга на 12-те артисти, подредени от Мариета Ценова, може да разгледате в галерията до края на февруари.

 

MY STYLЕ е проект на галерия TESTA. Тя предоставя на участниците изходна форма, която всеки от тях трябва да развие, като се съобрази с поставени изисквания. Първото издание на проекта беше през 2016 г. За второто тази година галерията избра за изходна форма порцеланов кръг. Макар и семпла, формата технически е много трудна за изпълнение. С това предизвикателство професионално и прецизно се справи Димитър Петров.

 

Всеки от участниците получи по 5 порцеланови кръга. Условието тази година беше те да бъдат развити поотделно или в серия, само с керамични техники, без да се използват допълнителни материали. Кръговете можеха да бъдат проектирани като декоративна форма за окачване на стена или като функционална форма (например като table centerpiece). При повечето са възможни и двата варианта.

 

MY STYLE - проект на Testa Gallery

 

Участниците тази година са: Георги Георгиев - Джинджи, Димитър Николаев, Димитър Петров, Емилия Емилева, Женя Адамова, Иво Бистрички, Красен Троански, Надежда Петрова, Николай Сърдъмов, Рада Дичева, Силвия Чанева, Яна Юнакова. Мариета Ценова засне всеки артист с избрана от него работа, като галерията ще публикува всички портрети с избрани работи през следващите дни.


 

   още от Новини
   още от Арт