Стилна, космополитна и едновременно с това уютна атмосфера

12.10.2018 / 15:58 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Хотелът е един от малкото в Европа, който включва концепция за отворено лоби на Inter Continental Hotels Group (IHG).

 

Съчетавайки рецепцията, ресторанта, кафе-бара, кътовете за почивка, салона за красота и бизнес центъра в едно сплотено пространство, тази концепция в Хотел Холидей Ин Пловдив обхваща преди всичко тенденцията към нетрадиционно работно време и нарастващо търсене на неофициални срещи в елегантна тиха атмосфета.

 

С гъвкавите места за сядане и работа, с кафене, преливащо в зона за закуска и последвано от елегантен ресторант, фоайето на хотела е далеч повече от голямо празно пространство, като вместо това действа като приветлив дом от далеч от дома и е предназначено да посреща всички нужди на гостите.

 

Това оформление е съчетано с непретенциозна, но характерна интериорна схема, замислена от екипа на дизайнерите на "Проарх Пловдив" - арх. Боряна Христова и арх. Едвард Христов. Вдъхновени от детайлите в старите български къщи с тяхното многообразие от цветове и форми, екипът е създал осветени алафранги, декорирани с вази, и мокети, различни във всяка стая, кородор и зала. Архитектите са съчетали естествени материали в меки тонове с елегантни препратки към няколко взаимнодопълващи се стила чрез подбрания асортимент от мебели и орнаменти.

 

Дизайнът на стаите е решен в три различни цвята спрямо тяхната категория. "Основната цел при създаването на концепцията беше топлина, уют и комфорт на ползване. Също така подбрахме дизайн, който да е актуален дори и след десет години. Решихме да не следваме определена модна тенденция в обзавеждането на хотелите в момента, а да изградим собствен стил. Това отличава хотела от който и да било в България и чужбина. Още при самото си откриване той беше удостоен с престижна интернационална награда в областта на хотелиерството", споделя арх. Христова.

 

Точно срещу входа на хотела е разположен голям информационен екран с тъчскрийн, на който гостите могат да разгледат забележителностите на града или да проверят часовете на полета си. До модерната рецепция има удобен кът за сядане с елегантни италиански мебели. Диваните се оглеждат в огромно огледало, интегрирано в самата секция. Осветителните тела са правени специално за всеки кът, за да съответсват по форма и размери и да дадат максимална осветеност.

 

В петте пространства, които се образуват от малки разделителни стени, са оформени, чрез различни видове мебели за сядане, уютни кътове за работа, срещи или почивка. На разположение на гостите са многообразни книги, албуми и дори игри. Освен салон за красота в топли цветове до бизнесцентъра, на ниво сутерен има и модерно оборудван фитнес, както и кедрова сауна.

 

Ресторантът е разделен на няколко къта с различни варианти на маси за сядане - от спокойто пронстранство за двама покрай ефектно осветените и декорирани стени, през сепарета, до възможност за събиране на голяма компания с центъра на залата. Тук най-голямо впечатление правят вълнообразният декор на тавана и едната стена, която е декорирана със стилизирано дърво. Всеки от кътовете е решен с различно осветление, което може да се променя спрямо времето от денонощието.

 

На последния етаж са разположени просторните офиси на фирмата инвеститор с панорамна гледка над целия град.

 


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти