Стартира международният конкурс за късометражни филми We Art Water Film Festival

02.10.2017 / 14:28 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Регистрацията започва на 3 октомври и ще продължи до 2 април.

 

Четвъртото издание на филмовия фестивал We Art Water, организиран от Фондация We Are Water, стартира с представянето на новото жури. Събитието се състоя в рамките на 65-ия международен филмов фестивал в Сан Себастиан. 

 

Леонор Уотлинг, актриса и певец; Урсула Корберо, актриса; Пабло Риверо, актьор; Ирене Есколар, актриса, носител на награда Гоя за Най-добър женски актьорски дебют; Кончита Касановас, филмов критик в Испанското национално радио; Ивон Блейк, президент на Испанската академия за кинематографично изкуство и наука, моделиер и носител на четири награди Гоя и една Оскар за най-добър костюм; и Росана Томас, продуцент в Лос Анджелис са известните лица от филмовата индустрия. Към тях се присъединяват Серхио и Хавиер Торес, готвачи с една звезда Мишлен; представители на институции, ангажирани с международно сътрудничество, в лицето на Карлос Хименес, представител в Испания на Регионалния информационен център при Обединените нации (UNRIC); и Ксавиер Торас, директор на Фондация We Are Water. Това са членовете на новото жури, което ще избере най-добрите късометражни филми в новото издание на фестивала We Art Water.

 

Стартира международният конкурс за късометражни филми We Art Water Film Festival

 

Директорът на Фондация We Are Water Ксавиер Торас заяви, че "според Организацията на обединените нации 2,4 милиарда души нямат достъп до адекватни санитарни съоръжения и в много случаи не виждат това като проблем. Филмовата индустрия е универсален канал, способен да повиши осведомеността и дори да образова по въпросите за водната култура и канализацията, основни елементи за да имат хората достоен живот ".

 

Регистрация за конкурса може да се направи чрез официалния уебсайт на Фондацията - www.wearewater.org - от 3 октомври до 2 април 2018 г. Всички проекти трябва да се основават на темата "Вода и канализация" и да са с продължителност от една до три минути. Конкурсните категории са три: микро-фантастика, микро-документалистика и микро-анимация. Участниците във всяка от тези категории ще се състезават за награда от 3 000 евро. Освен това гласовете на публиката ще донесат за един от всички участващи филми награда от 1 000 евро за Най-популярен късометражен филм.

 

 

След успеха на предишните три издания, филмовият фестивал We Art Water се утвърди като международен еталон в разпространението на информация в световен мащаб и повишаването на осведомеността по проблемите на водите и канализацията посредством филмовото изкуство.

 

Международна фондация We Are Water

 

Фондация We Are Water има две основни цели. Първата е да повишава осведомеността и да насърчава дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се постигне справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се извърши цял набор от действия, които да се противопоставят на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейността на фондацията включват участие в проекти за инфраструктура, образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени в най-нуждаещите се райони в света.

 

Досега Фондацията е осъществила 30 проекта в 18 държави, като помага на над 430 000 души. Някои от страните, в които Фондацията работи, са Еквадор, Индия, Бразилия, Мароко, Колумбия, Гвинея Бисау, Непал, Бангладеш, Конго, Чад, Филипините в сътрудничество с престижни международни организации като Educo, Fundaciуn Vicente Ferrer, Intermуn Oxfam, Unicef, Fundaciуn Mujeres por Бfrica, Fundaciуn Pies Descalzos, World Vision International.

 

www.wearewater.org


 

   още от Новини
   още от Арт
   още от Видео