Среща с най-доброто в областта на малките графични форми

15.11.2017 / 15:17 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

В рамките на Петия форум отново ще бъде проведена акция на графични произведения.

 

От 16 ноември до 10 декември столична галерия „Арт алея” отново е домакин на една от най-популярните и обичани изложби, организирани от секция „Графика и илюстрация” към СБХ. Инициативата в края на всяка година публиката да се среща с най-доброто в областта на малките графични форми е с 30-годишна история, но в последно време придобива особена популярност и привлича все повече млади автори.

 

Среща с най-доброто в областта на малките графични форми

 

Със своите 57 участници форумът е показателен не само за тенденциите и посоките в графичното изкуство; за многообразието от печатни способи – от класическите (офорт, акватинта, сухата игла, преге, мецотинто, висок печат и литография) до дигитални технологии, но преди всичко е уникална артистична платформа, събираща произведения на утвърдени автори с международни признания и графики на дебютанти. Именно изкуството на най-младите е отличителна черта на тазгодишното издание.

 

По време на официалното откриване на изложбата ще бъдат обявени и поредните носители на:

 

• Наградата за цялостно представяне/плакет, посветен на Стефан Марков + парична награда, осигурена от галерия Финес;

 

• Наградата за млад автор/плакет, посветен на Стефан Марков + парична награда, осигурена от СБХ

 

И тази година организаторите се солидаризират с инициативата „Само за фенове”. В рамките на Петия форум отново ще бъде проведена акция на графични произведения. Това е възможност всички ценители на графичното изкуство да се сдобият с произведения на любимите си автори на атрактивната цена от 50 лв. Акцията e ексклузивна и се провежда от 15.00 до 18.00 часа - преди откриването на изложбата от 19.00 часа в четвъртък, 16 ноември.


 

   още от Новини
   още от Арт