Спестете енергия. Управлявайте ефективно сградите. Превърнете отпадъците в ресурси.

07.03.2018 / 13:38 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Как да направите това? Посетете събитията от 27 до 29 март в София.

 

Всеки бизнес, община, дом и селско стопанство се нуждаят от иновативни, рентабилни и екологични решения. За 14-та поредна година Виа Експо организира изложенията и конференциите ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet, които ще се проведат от 27 до  29 март в зала 5, ИЕЦ, София. Участват водещи компании от 16 държави.

 

Спестете енергия. Управлявайте ефективно сградите. Превърнете отпадъците в ресурси.

 

Устойчивата енергия - автономно производство и решения за спестяване

 

Нарастването на дела на биоенергията в глобалния енергиен микс определя и големия брой участници в изложенията, работещи в тази област. Посетителите ще се запознаят с възможностите на високоефективни пелетни котли и камини, бойлери, както и широка гама горелки. Те намират приложение както в дома, така и в големи индустриални и обществени сгради. Интерес ще предизвика нискоемисионна технология за производство на енергия от отпадъчна дървесина, замърсена с лепила и лакове. Водещ производител ще представи машини за производство на пелети и на твърди биогорива, които се отличават с устойчив дизайн и висока ефективност. 

 

Системи за оползотворяване на геотермалната енергия намаляват с 80% енергийните разходи, а термопомпи въздух/вода редуцират енергийната консумация с 65%. 

 

Сред продуктовите акценти ще са биогаз инсталации за производство на електрически ток, топла вода, пара или студ, когенерационни системи за едновременно производство на електрическа и топлинна енергия, соларни панели, иновативни сплит климатични системи, инфрачервено отопление, LED осветление, акумулаторни батерии и др. 

 

Сградна и домашна автоматизация за по-висока ефективност и комфорт

 

Изложители ще представят решения за управление и контрол на сградите: включване и изключване на уреди, устройства, регулиране на отопление и климатизация, отчитане на консумацията на електроенергия, топлоенергия, вода и газ, осветление, влажност на въздуха. Сред продуктовите презентации ще бъде ново поколение интерком на вратата, контролиран от смартфон или таблет, Z-Wave устройства - изключително надеждни и мощни, интелигентен радон детектор, радиаторни вентили (спестяват до 37% от потреблението на енергия и намаляват въглеродните емисии), кинетични ключове,  метеорологична станция за прецизно следене на климата в и извън сградата, системи за управление на осветлението. 

 

Решения, които постигат баланс между необходимата и изразходвана енергия, както и уникална BMS технология за контрол на всяка една система в помещенията, са изключително подходящи за ресторанти, административни и производствени сгради, търговски центрове. Акцент ще бъде софтуер за BIM моделиране, проектиране и изготвяне на строителна документация, който позволява да се разработват идеи в 2D и 3D, да се прецизират детайлите на конструкцията, да се изчисли енергийната ефективност на проекта.

 

Как да управляваме устойчиво отпадъците и да ги превръщаме в нови ресурси?

 

Тази година Save the Planet поставя фокуса върху начините за оползотворяване и рециклиране на отпадъците и тяхното превръщане в електричество, топлина, суровина, компост и др. Изложителите ще представят машини за рециклиране, решения за производство на енергия от отпадъци, съдове за разделно събиране на различни видове отпадъци, инсинератори за третиране на опасни отпадъци, мобилни и стационарни машини за компостиране и др.

 

Представители на програмата LIFE ще разяснят какви са възможностите за финансиране на проекти в областите екология и енергетика. 

 

Виртуален формат на изложенията - Всеки може предварително да направи контакт с изложителите и да уреди среща с тях чрез онлайн платформа.

 

Брошура

За повече информация: www.viaexpo.com


 

   още от Новини
   още от Изложения