София Тех Парк отваря две иновативни пространства

13.02.2020 / 17:47 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Groworking Space и Club House за предприемачи, изследователи и новатори се намират в сграда Бизнес Инкубатор.

 

София Тех Парк отваря две нови пространства, насочени в подкрепа на новаторите, изследователите, предприемачите, студентите, хората с идеи и за всеки, който би искал да реализира успешно иновативно начинание. Целта е те да подпомогнат синергията между научната среда и предприемаческата общност за развитието на иновативни пазарни продукти или услуги. Създаването на Groworking Space и Club House в сграда Бизнес Инкубатор цели и да стимулира и улесни обмена на знания, идеи, концепции и опит между бизнеса и учените, които развиват свои проекти, базирани на научно-приложни дейности.

 

Амбицията е споделеното пространство Groworking Space да се превърне в модерно и гостоприемно място за хора с иновативни идеи в сферата на науката, които да работят в общност и да могат да развият идеите си в успешен бизнес. Пространството ще стартира с 35 удобни работни места, които са проектирани за нуждите на малки стартиращи фирми и на развиващи се технологични екипи. Пространството може да се посещава и индивидуално от предприемачи, студенти, ученици и хора, чиито проекти са само на ниво идея. Работните места могат да се наемат краткосрочно или дългосрочно. На разположение на наемателите ще са и зони за екипна работа, почивка, хранене, конферентни зали и други съпътстващи услуги.

 

Ползвателите на Groworking Space ще имат възможност да осъществят тясна връзка с експертните екипи от 11-те високотехнологични лаборатории на научно-технологичния парк, които със своята експертиза да помогнат за развитието на иновативните им идеи или проекти. Groworking Space ще предоставя и редица услуги като консултации, обучения, менторски сесии, достъп до събития от календара на София Тех Парк, до програми и възможности за инвестиции и продължаващо развитие на иновативните им проекти. Предвидена е и малка детска зона, където ще бъдат осигурени удобства за децата на работещи в споделеното офис пространство. На разположение е и озеленена паркова среда с открит фитнес и детска площадка.

 

София Тех Парк отваря две иновативни пространства

 

Club House е автономна част от Groworking Space и представлява многофункционална зала за формални и неформални събития, които насърчават продуктивността, за вътрешни и външни фирмени срещи, тийм билдинги, прожекции и други мероприятия в съвременно обзаведена среда. Целта на това пространство е да допринесе за създаването на различни общности, да подпомага обмена на идеи, постижения, резултати в научната и предприемаческата общност, които да активират процесите по комерсиализация на българската наука.

 

София Тех Парк ще развива и подпомага и Клубове по интереси, като Club House ще бъде дом за техните редовни срещи. Още от самото начало в него стартират 6 различни клуба: Space Club – за фенове на космическите науки и технологии; Дрон+ Клуб – за почитетели на дронове и въздухуплавателини технологии; Клуб “Предприемачи в науката”, организиран в партньорство с Фондация “Карол Знание”; Робо Клуб – по роботика, организиран в партньорство с асоциация PARA; Клуб “Изкуствен интелект”, организиран в партньорство с Клъстер “Изкуствен Интелект”; Клуб на “Анонимните новатори”, основан по време на годишната конференция за изследователи, изобретатели, предприемачество и инвестиции Supersonic 2019. В календара на събитията са предвидени различни други активности, които ще бъдат насочени към по-широк кръг хора с интерес към иновациите и които желаят да изграждат връзки и партньорства с общността в София Тех Парк.

 

София Тех Парк отваря две иновативни пространства

 

Официалното откриване на Groworking Space и Club House ще се състои на 21.02.2020 г., петък, от 17:30 часа.

 

София Тех Парк отваря две иновативни пространства


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти
   още от Офис
   още от Любопитно