Semmelrock: Как да се погрижим за павираните повърхности?

15.02.2021 / 11:46 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

В “Ръководство за почистване и грижа” ще разберете как да отстраните най-често срещаните петна с препаратите за почистване на настилки Finalit.

 

Върху красивата визия на външната настилка се отразяват различни фактори, като агресивни атмосферни условия, начин на експлоатация и честота на нейната поддръжка. Освен на UV-лъчи, дъжд, замръзване и високи температури, павираните повърхности са подложени и на различни замърсявания. Някои от тях, ако не бъдат отстранени своевременно, могат да компрометират добрият външен вид на настилката. Екипът на Semmelrock разбира необходимостта от професионална помощ в борбата с петната, ето защо в сътрудничество със своя партньор, известния експерт по почистване Finalit, обобщи най-често срещаните петна и препоръки за тяхното отстраняване в "Ръководство за почистване и грижа". Представяме ви някои от тях.

 

Semmelrock: Как да се погрижим за павираните повърхности?

 

Мазните петна често имат различен произход. В гаража или на паркинга евентуални причинители могат да бъдат петрол, масло, вакса или смазка, но най-често можем да открием мазни петна лятото в барбекю зоната. Не отлагайте тяхното почистване, третирайте мазните петна възможно най-бързо след тяхната поява, като ги попиете с хартиена кърпа. Не ги бършете, за да не ги разнасяте на по-голяма площ. Ако все пак не успеете да отстраните петната навреме и те са проникнали в настилката, използвайте Finalit № 11 - Препарат за премахване на мазнини и вакси.

 

Semmelrock: Как да се погрижим за павираните повърхности?

 

През есента падналите листа от храсти и растения могат да оцветят настилката, особено ако са оставени за дълъг период от време. Почиствайте павираните повърхности редовно от падащите листа, изсъхналите цветя, узрелите окапали плодове и окосената трева, тъй като някои материали са порьозни и могат бързо да абсорбират пигменти от листа и пъпки от дървета или храсти. В случай, че се образуват жълти петна по паветата и плочите, третирайте ги с Finalit № 4 - Препарат за отстраняване на жълти петна.

 

Semmelrock: Как да се погрижим за павираните повърхности?

 

Мъх, мана и зелен меден окис могат да се появят върху повърхности в сенчести или влажни зони в градината. Какво може да направите? Намалете броя на сенките, покриващи алеите, чрез изрязване на клоните на храстите и дърветата, които са най-близо до тях. Това ще регулира натрупването на мъх, причинено от липса на слънчева светлина. При почистване само с вода алгите ще се появят отново още по-интензивно след 2-3 седмици. За да убиете ефективно спорите на алгите и мъха, използвайте Finalit Nr.10 - Препарат за отстраняване на петна от алги и мъх.

 

Semmelrock: Как да се погрижим за павираните повърхности?

 

Още съвети за поддръжка и почистване на петна от ръжда, циментов шлам, варовикови отлагания и други ще откриете в "Ръководство за почистване и грижа", публикувано на уебсайт на Semmelrock.

 

Semmelrock: Как да се погрижим за павираните повърхности?

 

За да използвате възможностите на препаратите с марка Finalit, следвайте указанията, отпечатани на етикетите на бутилките Finalit и в техническата информация за продуктите, публикувани в интернет страницата на Semmelrock.


 

   още от Новини
   още от Градина