RОFIX ROCKET – телескопичен дюбел с винт от ново поколение

02.10.2017 / 16:17 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Дюбелът е идеален за оптимално закрепване на топлоизолационна комбинирана система без наличието на термомостове.

 

RОFIX ROCKET – телескопичен дюбел с винт от ново поколение

 

На пазара на топлоизолационните и енергийно ефективни системи се появи телескопичният дюбел с винт RÖFIX ROCKET. Иновативната ноу-хау разработка "Made in Germany" в комбинация с дългогодишния опит на европейски марки задоволява изискванията за закрепване към фасадата. Иновативното решение предлага значителни предимства при употребата на дюбела.

RОFIX ROCKET – телескопичен дюбел с винт от ново поколение 

 

Благодарение на телескопичността се осигурява по-високо притискане на плочата. Това се постига посредством състоящия се от две части закрепващ диск с телескопично тяло и дюбелен елемент. Тялото на закрепващия диск потъва в дюбелния елемент и едновременно с това се осигурява уплътнение срещу проникване на влага. Закрепващият диск е издут като чадър надолу, чрез което се създава предварително напрежение. Новият ROCKET не отделя прах при фрезоване на плочите и само с едно движение се монтира потъващо заедно с изолационната рондела.

 

Дюбелът е сертифициран по ETAG 014 и е разработен по най-съвременна технология. Патентованата му концепция за дюбелиране му придава ефективни, пазарно ориентирани към клиента характеристики. Как става това? На първо място раменете на дюбела изпълняват ролята на спирачка на завинтването за повишаване сигурността на монтиране. Наред с това монтажът му се извършва с помощта на специален инструмент - RÖFIXISOFUXOPTI, който улеснява процеса на работа. Възможностите за монтаж са два: наравно с повърхността или т.нар. потънал монтаж. Последният намалява дължината на винта с 2 cм. Толерансът на изравняване съответно е много по-голям - от 10 cm до 35cm. 

 


 

   още от Новини
   още от Видео