Роботите, които се грижат за дома

05.03.2019 / 11:55 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Ако допреди десетилетие те бяха свързвани по-скоро с фантастиката, днес това далеч не е така. Доказателството ще бъде представено на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА от утре в Интер Експо Център в София.

 

Роботите ще властват във фирмено представяне в зала 2, щанд D15. Ново поколение роботизирани прахосмукачки ще ангажират вниманието на присъстващите. Те са подходящи за всеки дом и офис, понеже са създадени, за да почистват всякакъв тип подове - плочки, винил, паркет, ламинат и фин килим. Прахосмукачките осигуряват цялостно и ефективно почистване, като премахват всякакъв вид отпадъци, прах, коса, косми от домашни любимци и по този начин осигуряват по-здравословен и приятен начин на живот за цялото семейство. Поради тяхната форма и подвижност те осигуряват ефективно почистване на отпадъци и места, до които не достигате при стандартно почистване с прахосмукачка (под дивани, маси, легла и други труднодостъпни места).

 

Освен това различните модели притежават редица високотехнологични функции като автоматично намиране на зарядната станция при изтощена батерия, възможност за задаване на определен час, когато да стартират почистване, WiFi връзка, мобилно приложение и „умно" почистване, при което роботът организира маршрута си максимално ефективно, за да постигне максимална покриваемост на площта и качество на почистване.

 

Роботите, които се грижат за дома

 

Сред експонатите, които ще бъдат показани, е и умен преходник за контакт с WiFi връзка и мониторинг на електроенергията. Може да контролирате от разстояние захранването на електроуреди, да следите моментния разход на електроенергия, ще разполагате с отчет за потреблението на ток. Интелигентният преходник ви позволява да сте винаги свързани с дома си и вашите електроуреди.

 

Представени ще бъдат и въздухопречистватели от ново поколение, които впечатляват със стилен и компактен дизайн, придружен с многостепенна филтрация. Въздухопречиствателите осигуряват висока степен на унищожаване на микроорганизми, алергени на праховите акари, мухълните спори, алергените от домашни любимци, бактерии, вируси, органични и остатъчни миризми.

 

Роботите, които се грижат за дома

 

На заден план няма да остане и грижата за градината. Посетителите на изложението ще могат да разгледат роботизираните косачки от ново поколение, които разполагат с автоматично зареждане, сензори за удар и дъжд, мобилно приложение, WiFi Direct, PIN код, жироскоп, различни зони за косене, преодоляване на наклон. Роботите за почистване на басейни са друга интересна новост, която ще покажат от Дедал Къмпани.


 

   още от Новини
   още от Любопитно
   още от Изложения