Първото заведение с нулев отпадък в България е вече факт

03.06.2019 / 15:19 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Философията ZERO-WASTE не оскъпява предлаганите продукти, дори в някои случаи ги прави по-евтини.

 

Преди три години официално заработи кухнята на "Благичка". Мисията е да се наемат младежи в неравностойно положение, които приготвят вкусна храна с български продукти. Оттогава до днес над 10 младежи са минали през кухнята, а идеята стига до САЩ и Малайзия с примера си на социално отговорен бизнес.

 

Първото заведение с нулев отпадък в България е вече факт

 

На 30 май беше открито и първото заведение с нулев отпадък в България - "Благичка - ZERO-WASTE". Основният фокус е върху кетъринг услугите. Ключовият момент е начинът, по който се купуват продуктите - без пластмасова опакова и насипно с торби и кутии на заведението. На второ място идва начинът, по който се готви.

 

В заведението има място за разделно събиране на отпадъци за рециклиране. Освен това в ресторанта използват и компостер, в който през деня събират всички органични отпадъци, където те се превръщат в тор, а нея използват за градинката пред заведението.

 

Първото заведение с нулев отпадък в България е вече факт

 

Първото заведение с нулев отпадък в България е вече факт

 

 

Първото заведение с нулев отпадък в България е вече факт

 

Първото заведение с нулев отпадък в България е вече факт

 

Първото заведение с нулев отпадък в България е вече факт

 

Първото заведение с нулев отпадък в България е вече факт

 

Първото заведение с нулев отпадък в България е вече факт

 

Първото заведение с нулев отпадък в България е вече факт


 

   още от Новини
   още от Любопитно