За първи път в детско заведение у нас има солна стая

27.10.2017 / 17:50 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Стаята в 171 ДГ "Свобода" в ж.к. "Надежда" в София е оборудвана с халогенератор, който създава подходящ терапевтичен микроклимат.

 

За първи път в детско заведение у нас има солна стаяСтените са покрити с 4 слоя природна сол, а халогенераторът впръсква сух аерозолен натриев хлорид, който се вдишва и оказва благотворно влияние върху организма. Чрез процедурите в солната стая се прави профилактика срещу сезонните вирусни инфекции и се стабилизира имунната система на децата. Влияе добре на хора със здравословни проблеми като астма, хронични респираторни заболявания, настинки, алергии, кожни заболявания и др.

 

Около 280 деца от градината на възраст от 4 до 7 г. ще могат да се възползват от придобивката безплатно. Децата ще посещават солната стая след писмено разрешение от личния лекар и родителите.

 

Изграждането на стаята е финансирано от Столичната община и е на стойност 21 480 лв. Идеята е на бившия директор на градината Диана Русинова, която преди 4 г. включва градината в проект с партньори от Москва и БАН.

 

Вторият етап от този проект е свързан с приложение на нови технологии за профилактика и подобряване здравния статус на децата. Реализацията на идеята е благодарение на двустранния обмен между партньорите в проекта.


 

   още от Новини
   още от Любопитно