Предстои разговор за краудфъндинг за продуктов дизайн

02.09.2020 / 17:10 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Срещата с арх. Петър Захаринов ще бъде на на 11 септември от 19:30 часа в betahaus на ул. "Шипка" 6 в София.

 

Петър Захаринов е архитект със страст към намирането на геометрични и механични принципи, неоткрити или неупотребявани досега. През 2010 се насочва към продуктов дизайн, където вижда по-голямо поле за реализация на подобни иновации. Оттогава работи върху разработката и имплементацията на самоносещи се конструкции и сгъваеми модулни конструкции, а в последно време се занимава в сферата на еластични оригами и сгъваеми флексигами цилиндрични форми. Той е съосновател и изобретател на Praktrik - устойчиви и иновативни пъзел-мебели, които съчетават дизайн и функционалност по интересен начин. Освен това е съосновател и разработчик на продукти в WallStack, където е измислил и патентовал модулния принцип за сглобяване на стенна система.

 

Проектите на Захаринов са публикувани в медии като WIRED, The Verge, Designboom, Dezeen, а през 2011 печели наградата Platinum A’Design Award. В момента заедно с бизнес партньора си Радина Попова са съоснователи на стартъпа Hyperfold. През последните две години преминават през интензивен процес на прототипиране чрез 3D принтиране за разработката на първия си продукт – бутилка Hyperfold Origami. Така натрупват опит и експертиза в 3D принтирането на тънкостенни сгъваеми структури, направени от гъвкави материали.

 

Предстои разговор за краудфъндинг за продуктов дизайн

 

Домакин на събитието е Bulgarian Design Group (BDG, 2007), която обединява българските графични дизайнери в една професионална общност. Това е място, на което всеки може да се вдъхнови, да свърже с нови колеги, да получи професионален отговор. Групата във Facebook и месечните събития са основaта на тази дизайн общност. Събиранията се правят всеки месец, винаги на 11-то число. Освен нетуъркинг, всяко събитие има конкретна тема и гост. Говори се за графичен дизайн, уеб дизайн, интерфейс дизайн, UX, дизайн на мобилни апликации, анимация, 3D дизайн, дизайн на игри и други креативни теми. Засягат се както технически познания, така и софт скилс, и "работа с клиенти".

 

Входът за събитието е безплатно (с дарение по желание на място).


 

   още от Новини