Предстои "Мелба на живо" #12

13.10.2020 / 11:45 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

За трети път в предизвикателната икономическа и социална обстановка тази година Studio Komplekt ви предлага да се запознаете със забележителни със своя подход, резултат и социална значимост проекти на български творци.

 

Предстои Мелба на живо #12

 

Радослава Боор - графичен дизайнер, илюстратор, уеб дизайнер, плакатист, арт директор и творчески директор на собствена агенция с повече от 20 години опит като художник и 15 - в рекламния бизнес. Актуалният й проект е цялостната концепция за нова визуална идентичност на три знакови културни институции във Варна - Операта, Драматичния театър и Музикално-продуцентския център.

 

Галина Милкова - съосновател на студиото за иновативна архитектура и дизайн Think Forward заедно с Недко Николов. Мултидисциплинарните им проекти и идеи излизат извън пределите на чистата архитектура и се фокусират върху социални, етични, екологични проблеми, чиито иновативни решения намират чрез средствата на изкуствата и новите технологии. Галина ще представи проект за реновация на спортна база в общинско училище в подкрепа развитието на силните личностни качества и таланти на децата.

 

Маргарита Доровска - директор на Дома на хумора и сатирата в Габрово. От създаването си Домът на хумора и сатирата поддържа активна международна дейност и представя водещи карикатуристи и художници от цял свят чрез динамична програма в областта на визуалните изкуства, литературата, киното, изпълнителските изкуства, фолклора. Маргарита ще представи модерната идентичност на музея, налагана чрез културната му програма, изложбения дизайн, визуалната идентичност и трансформациите, изложбените пространства и архитектурните специфики на музея.

 

МЕЛБА НА ЖИВО е част от инициативите за дизайн Melba Design Initiatives на Studio Komplekt. Представят се актуални и забележителни със своя подход проекти от местни герои на дизайна. Споделя се опит относно реализацията им. Основен фокус са идеите, детайлите и процесите, които стоят зад всеки един от тях. Изчерпателни, откровени и различни, тези визуални разговори са източник на вдъхновение за всеки.


Подобно на онлайн архива МЕЛБА, събитието залага на качественото и преднамерено смесване на сферите на дизайна и съвкупността от силни идеи с потенциал да променят и развиват средата към по-добро. Друга важна характеристика на представяните проекти е тяхната актуалност и скорошна реализация.

 

"Мелба на живо" #12 ще се проведе на 21 октомври (сряда) от 17:00 часа в платформата zoom. То е подгряващо събитие за годишния фестивал за дизайн в София - МЕЛБА (от 5 до 15 ноември).

 

Събитието във фейсбук


 

   още от Новини
   още от Арт