Предимствата на гипса

06.11.2018 / 13:30 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Той е безвреден, осигурява отлична звукоизолация, противопожарна защита и е лесен за рециклиране.

 

Като глобално ангажирано предприятие "Кнауф" са отговорни за човека, природата и обществото. Плоскостите се произвеждат от технически гипс, рециклирана хартия и вода. Разработването на гипсовите находища изисква малко площ, а намесата в природата е ограничена. Още при подготовката за разработване на находището съвместно с природозащитни дружества се изготвя концепция за по-късното му рекултивиране.

 

Предимствата на гипса

 

Както природният, така и техническият гипс е напълно безопасен от здравословна и екологична гледна точка. Плоскостите на Кнауф са сертифицирани за биологична безопасност от Института по строителна биология в Розенхайм, Германия, и имат екологична продуктова декларация от института по строителство и екология в Берлин.

 

Предимствата на гипса

 Предимствата на гипса като суровина в строителството

 

Гипсът е минерал, образувал се преди 100 до 200 милиона години при изпаряването на морската вода. Естественият материал се състои от калций, сяра, кислород и вода. Химическата му формула е CaSO4·2H2O. Започва да се прилага в строителството още през древността. През 2 600 г. пр.н.е. гипсът е използван в изграждането на легендарната Хеопсова пирамида в Египет, както и в Двореца на Кносос в Крит.

 

Естественият материал осигурява отлична звукоизолация, противопожарна защита и е лесен за рециклиране. Гипс можем да открием в течните замазки, гипсовите плочи, преградните стени и тавани, гипсовите мазилки. Той присъства във всеки етап от строителството. Продуктите, създадени от него, създават удобен и балансиран климат, имат неутрална миризма, нежни са към човешката кожа, не позволяват развитие на вредни вещества.

 

Предимствата на гипса

 

Днес сухото строителство е предпочитано заради значителното олекотяване на стените. Това се оказва благоприятно при сеизмична активност. Освен това по-тънки стени осигуряват повече полезна площ. С употребата на гипсови системи пестим пространство, тегло и време. Гипсовите плоскости гарантират здравословен микроклимат и могат да се използват и във влажни помещения. Освен, че „дишат", те регулират влажността в помещението по естествен път.

 

Преградните стени на "Кнауф" се състоят от фабрично изработени строителни елементи, които се монтират на принципа на сухото строителство. Това ускорява изграждането и осигурява по-добро качество - съвършено плоски повърхности без пукнатини. Плоскостите на "Кнауф" са подходящи за огнезащита и благодарение на водата, съдържаща се в гипса (около 3 литра вода в 1 m2 на 15 mm плоскост), гарантират противопожарна защита до три часа, в зависимост от системата.

 

Предимствата на гипса

 

Днес "Кнауф" е символ на иновативни идеи и висококачествени продукти, ориентирани към бъдещето:

 


 

   още от Новини