Практически курс за изграждане на творчески проект предстои през януари

18.12.2018 / 15:16 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Ще го води Иванка Георгиева - един от най-успешно реализиралите се български дизайнери на текстил и мода.

 

Иванка Георгиева преподава в Academy of Art, Сан Франциско, и е текстилен дизайнер с 15 години практика в екипите на Diane von Furstenberg, St. John, Zac Posen, Elisa Palomino и други. Тя е за кратко в България и ще може да почерпите знания и практични съвети за високо конкурентната индустрия на "runaway" модата. Нейният личен досег и престой в "кухнята" на някои от най-големите модни къщи я превръща в ценен и търсен преподавател.Практичният курс предоставя задълбочен и всеобхватен поглед както за дизайна на текстил, така и за изграждането на творчески проект и портфолио стъпка-по-стъпка. Класът е фокусиран върху творческото мислене и етапите на творческия процес - каква е формулата за създаване в текстилния или модния свят, как и къде трябва да започнем, какво трябва да съберем, организираме и разберем, за да развием колекция или друг тип продукт, но следвайки подобна логика.

 

Практически курс за изграждане на творчески проект предстои през януариПРОГРАМАСЪБОТА | 12 януари | 11:00 - 15:30ч. с кратка обедна паузаПървата част на курса разглежда: креативно мислене; как се случва един творчески проект от А до Я; процес и стъпки, структуриране на начина на мислене, знания и опит; проучване на компанията; история на печатните материали и визуално обследване - настроение, детайл, запознаване с цвят; вдъхновение и "mood boards" - как изграждаме концепция.

 

Тази първа среща завършва с конкретно задание, което се подготвя за следващия път.СЪБОТА | 19 януари | 11:00 - 15:30ч. с кратка обедна паузаВтората част на курса е посветена изцяло на изграждането на един творчески проект и как трябва да се построи професионално портфолио, как трябва да изглежда и какви са основните му съставки. Иванка Георгиева разкрива и спецификите на модната индустрия и какви са изискванията спрямо дизайнерите в нея - от текстил за висша мода облекла до текстил за автомобилната индустрия. Коментари по заданието от първата среща.

 


ОРГАНИЗАТОРИ
Studio Komplekt


 

   още от Новини
   още от Арт