Последни дни за регистрация в международния конкурс Roca One Day Design Challenge

23.10.2019 / 11:29 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Съревнованието ще се проведе в София на 9 ноември. Наградният фонд е 4200 лв. и участие в големия финал в Барселона.

 

На 6 ноември изтича срокът за регистрация за участие в международния конкурс Roca One Day Design Challenge. Мястото на провеждането му в България е корпоративната изложбена зала на Roca - Експо Баня София на бул. "Мария Луиза" 16 в София.

 

Конкурсът е организиран от Roca, световен лидер в сектора за продукти за банята. Той предизвиква студенти и млади професионалисти до 30-годишна възраст от секторите дизайн и архитектура да създадат само един за ден оригинални решения и иновативни концепции за банята. Поради ограниченият във времето характер, конкурсът е един от най-вълнуващите в сферата на дизайна. Той се разраства в международен мащаб, а целта е да се превърне в референтна точка за младите дизайнери и архитекти.

 

Конкурсът Roca One Day Design Challenge с второ за България издание

 

Участниците проектират продукт по задание, което се обявява в началото на деня. Задачата е свързана с банята. Състезателите работят в определен срок в екип до двама. Най-важните аспекти, които журито трябва да вземе предвид, са оригиналност, дизайн и приложимост на предложените решения. Конкурсът предлага на младите студенти и професионалисти да предизвикат себе си да създават и развиват най-иновативни идеи.

 

Проектите в конкурса ще бъдат оценявани от жури, в което влизат петима доказани професионалисти в своите области, носители на редица награди за дизайн и архитектура. Това са Илиан Милинов, получил 4 пъти отличието RED DOT design award, основател на Ilian Milinov Studio, доц. д-р арх. Орлин Давчев, зам.-декан по учебната дейност в Архитектурен факултет на УАСГ, доц. д-р Георги Червендинев, ръководител на катедра Инженерен дизайн в Технически университет - София, гл.ас. д-р Иво Попов, преподавател в департамент „Дизайн" и доктор по дизайн в Нов български университет, и Веселин Симов, мениджър маркетинг на Roca за Югоизточна Европа, в качеството му на представител на Международна фондация We Are Water.

 

Конкурсът Roca One Day Design Challenge с второ за България издание

 

За участие в конкурса младите таланти трябва да се регистрират. В първото издание за България през 2018 година се регистрираха над 170 млади дизайнери и архитекти, които създадоха интересни и конкретни проекти, които впечатлиха журито. Повече от атмосферата на събитието може да се види тук.

 

Предизвикателствата пред участниците във второто издание ще бъдат още по-вълнуващи. Освен много емоции и нови контакти, конкурсът осигурява награден фонд в размер на 4 200 лв. и възможности за участие в уоркшоп за дизайн и архитектура през 2020 г. Паричната награда за най-добрия проект възлиза на 2 000 лв., 1 000 лв. е втората награда, а 600 лв. са за третото място. Предвидена е и специална награда от 600 лв., осигурена от фондация We Are Water, която има за цел да осъществява проекти, свързани с опазването на водните ресурси на планетата.

 

Конкурсът Roca One Day Design Challenge с второ за България издание

 

Победителите във второто издание на Roca One Day Design Challenge ще участват и на големия финал на международното състезание в Барселона, като всички разходи за това ще бъдат поети от организаторите, а участващите млади дизайнери ще имат възможност за международна изява пред авторитетно жури от водещи световни архитекти и дизайнери.

 

Конкурсът Roca One Day Design Challenge с второ за България издание


 

   още от Новини
   още от Баня
   още от Арт