Почит в червено за символа на Париж

19.01.2018 / 11:12 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Иновацията на Roca осигурява индивидуалност, дълготрайност и екологичност в санитарните помещения.

 

57 метра над Марсово поле, в най-прочутата желязна структура в света, откриваме две от най-чудесните пространства на реновираната Айфеловата кула. Павилионите на Айфел и Ферие са ансамбъл от метал и шеметни полупрозрачни стъклени подове, създадени от уважаваната архитектурна фирма Moatti-Rivière.

 

Почит в червено за символа на Париж

 

Отворени отново през 2013 г., те са първото обновяване в последните 30 години на безспорния парижки символ. Тук е включена иновацията на Roca. Чрез комбиниране на някои от нейните знаменити продукти и колекции, на много ранен етап проектът става за компанията от най-важните ремонти за последното десетилетие. Резултатът е съчетание на съвременен дизайн и енергийна ефективност.

 

Замислен да бъде за лично ползване, Павилионът на Айфел на първия етаж разполага с конферентна зала с капацитет до 300 души и е първото място в кулата, което е обзаведено изцяло с Roca - от санитарния порцелан до смесителите, системите за монтаж и операционните панели. Аранжирани в пространство със стени в светло Венецианско червено, белият цвят на писоарите, тоалетните и умивалниците Roca контрастира с поразителния оттенък на стената, който някога е бил оригиналният за цялата кула.

 

Вдъхновен от тази неизвестна за много посетители информация, водещият на проекта, архитект Ален Моати, избира умивалника Amberes и тоалетната Meridian в стенен вариант, за да се създаде контраст между извити и прави линии, като отдава своята почит в диалог между червения и белия цвят.

 

Почит в червено за символа на Париж

 

Павилионът Ферие е в две височини и предлага малка търговска площ, ресторанти, стая за прожекции и изложба на открито с различни зони за почивка. Отвореният достъп за всички посетители е предизвикателство при проектирането на санитарните помещения, тъй като те трябва да са съобразени с най-високите изисквания за дълготрайност и устойчивост. Тук Моати се спира на специално решение, което съчетава някои от съвременните колекции на Roca. Умивалникът Diverta, писоарът Site и отново тоалетната Meridian в стенен вариант са проектирани в поразително червен цвят, в почит на оригиналния дизайн на Гюстав Айфел за митичната му кула, символ на Световното изложение през 1889 г.

 

Почит в червено за символа на Париж

 

Идеи и полезни съвети за банята може да откриете в новия сайт Roca Life.


 

   още от Новини
   още от Любопитно
   още от Баня