Пейка „Пиксел“

30.10.2017 / 11:00 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Тя е съставена от 434 елемента - дървена подпора с различна дължина и кълбо от прежда, оцветена в тъмно и светло синьо, жълто, оранжево и червено.

 

Участниците в Архитектурна работилница АРХ+ в Бургас създадоха пейка, изработена от дърво и текстил. Пейката се нарича „Пиксел“, тъй като е като пикселизирана с разноцветните текстилни кълбета, с които завършва всяка дървена стойка.

 

Пейка „Пиксел“

 

Пейката е с повърхнина, която напомня на структурата на ДНК, обясни арх. Емил Бурулянов, инициатор и организатор на Архитектурна работилница АРХ+ в Бургас. Уникалната мебел е проектирана като компютърна графика, като цветовете също са определени по специален начин. 

 

Пейка „Пиксел“

 

За втора поредна година, откакто е учредена през 2011-та, Работилницата по Параметричен Дизайн и Сложно Архитектурно Моделиране АРХ+ се проведе в Бургас, 21-26 септември. За седемте години на своето същестуване тя е обучила над 150 студенти по архитектура, дизайн, инженерство и ландшафт, както и млади практиканти от същите специалности, запознала ги е с последните новости в сферата на дигиталните технологии и взаимовръзките проектиране-производство. Домакин на събитието тази година бе Зала 1 в експозиционен център "Флора", където участниците усъвършенстваха своите познания на теория и на практика направиха собственоръчно новата паркова мебел в реален мащаб 1:1. Тя ще остане в зала 3 на експоцентъра.

 

Източник: burgasdream.com


 

   още от Новини
   още от Любопитно