Откриват изложба с творби на бивши възпитаници на „Тревненска школа“

24.04.2017 / 11:22 - citybuildhome.bg
  свежо  

Визията далеч не се ограничава само до типичните области на реализация, свързани със специалностите „Художествена дърворезба“, „Интериорен дизайн“ и „Иконопис“.

 

Тя включва и нетипични за училището изкуства и области на реализация, както и такива в полето на средното и висшето образование по изкуства и култура. По този начин се представя широкият обхват и интердисциплинарният характер на предлаганото професионално образование, което отговаря на различни обществени потребности с оглед на новите  предизвикателства през XXI век. 

 

Откриват изложба с творби на бивши възпитаници на „Тревненска школа“

 

Паралелно с изложбата ще бъде учреден клуб на възпитаниците на Тревненското художествено училище. Негов правоприемник понастоящем е Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ към Министерството на културата. Идеята на клуб „Тревненска школа“ е да събере изявени възпитаници на училището с цел както подпомагане, популяризация и поддържане на високия имидж на Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ и на развитието на нейните възпитаници, така и взаимен обмен на информация, контакти и споделяне на възможности за реализация.

 

Откриват изложба с творби на бивши възпитаници на „Тревненска школа“

 

Експозицията ще покаже актуални произведения на няколко поколения артисти, завършили Художественото училище в Трявна, които днес работят в различни творчески посоки в целия диапазон на изкуството. Изложбата ще бъде открита на 25 април от 18:30 часа в „One Gallery" /„Сердика център"/ на бул. „Ситняково“ №48 в София и ще продължи до 20 юни.


 

   още от Новини
   още от Арт