OOOO

02.08.2018 / 11:58 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Дизайнът на проекта на „СОВА“ за апартамент в София носи духа на движението баухаус от началото на миналия век, чиято тематика показва стил и изявява индивидуалност с категорична образност на фина геометрия.

 

OOOO

 

Прецизното позициониране на текстилна ламперия цели да създаде кътове на комфорт в пространството за ежедневна дейност и отдих. В дневната е открита възможност за обособяване на отделни кътове. Дневният с меко сядане е сепариран със статични паравани, тапицирарни с мека алкантара. Това създава чувство за комфорт при допир и тишина. Така става възможно и обособяването на класическа трапезария с кръгла маса в близост до кухнята. Самата кухня е отделена с мебелна подвижна преграда, тапицирана също като кътовете в дневната и отваряема чрез плъзгане.

 

OOOO

 

OOOO

 

OOOO

 

OOOO

 

В спалните, които не разполагат с обширния простор на дневния тракт, намаляването на осветеността е компенсирано с огледални повърхности в дъното на всяко от помещенията. Тези огледални дълбочини имат допълнителния ефект на удвояване на геометричния детайл в помещението. Както при мекото сядане в дневната, така и в спалнята гърбът на леглото е решен с ламперия, рамкирана с метални рамки и тапицирани повърхности с алкантара. Решението допринася за както за подобряване на субективното усещане за уют, така и за обективния топлинен и звуков комфорт.

 

OOOO

 

Голямата баня изпълнява не само утилитарните функции на помещението, но задава стил и изтънченост, което символизира смисъла й като място за поддържане на красота и визия. Фокусът е върху индивида, заради което са осигурени големи огледала и насочено осветление. В тясното пространство на малката тоалетна са създадени ниши, които да увеличат използваемия обем. Огледалото поставя отново акцента върху индивидуалността.

 

OOOO


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти