Океан, джунгла и ученици в Център по природни науки и предприемачество в Берковица

26.10.2018 / 11:32 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Иновативната учебна среда в 1 ОУ "Никола Йонков Вапцаров" е реализирана по проект на архитектите от Lusio с подкрепата на фондация "Америка за България".

 

Центърът по природни науки и предприемачество е изграден в едно от крилата на училището. Той разполага с най-новите и модерни компютърни технологии, лабораторен остров, аквариум, терариум, кътове за отдих и ще е достъпен за всички ученици на територията на община Берковица.

 

Центърът дава възможност на берковските деца да учат в нов тип учебна среда, снабдена с най-модерните технологии в областта на образованието. На учениците се предоставя възможността да задълбочат знанията и интересите си в различни области. Учебният център не само ще улесни възприемането на материала и ще покаже връзката на учебните предмети с истинския свят, но и ще обогати децата и ще ги научи на един по-всеобхватен и аналитичен подход, който да прилагат във всичко, с което решат да се занимават.

 

Океан, джунгла и ученици в Център по природни науки и предприемачество в Берковица

 

Новият център дава избор на учениците и учителите да претворяват учебния процес и средата си. Чиновете отстъпват място на леки сгъваеми модулни маси, които децата да преместват сами, за да работят по групи или отделно. Когато нямат нужда от тях, могат да ги приберат в шкафове, освобождавайки си място за игра. Имат възможност да седнат в кръг върху чергите на пода, за да дискутират новата си идея за предпиемачество или да си прожектират обучителни клипчета на интерактивната стена. Ще могат да сядат с книга върху меките възглавници под прозорците или да играят Minecraft в мрежа помежду си на новите таблети.

 

Вече не само дъската ще е място за изява - няколко стени са покрити с „вълшебна боя". Мечтата на всяко дете да рисува и пише върху стените за първи път е позволена. Неформалността на пространството подтиква към творчество, креативност и нови идеи.

 

Океан, джунгла и ученици в Център по природни науки и предприемачество в Берковица

 

Децата ще имат възможност да се грижат за екзотични риби в новия си соленоводен аквариум и да се запознаят на живо с Немо и Дори. Ще научат какво е осмоза и как се поддържа финият екобаланс на морската вода. В терариума ги очакват други изненади, както и в клетката с папагали. На стелажите с растения ще отглеждат собствени цветя.

 

Океан, джунгла и ученици в Център по природни науки и предприемачество в Берковица


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти
   още от Детска стая