Как да обзаведем апартамент за успешно отдаване под наем

16.08.2018 / 13:59 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Когато хората търсят имот под наем, има два основни критерия, по които правят своя избор - локацията и интериора.

 

Минимум детайли, максимум комфорт

 

Цветовете

 

Дали ще боядисвате стени, ще лепите тапети или ще претапицирате канапето, много внимавайте с цветовете, които ще изберете. Предпочитанията на хората са различни и това, че на вас ви харесват зелено или лилаво например, не означава, че те ще допаднат и на наемателите ви. За това е най-добре да избирате по-универсални и ненатрапчиви багри за стените, като шампанско, екрю или много бледи нюанси на розово, прасковено и сиво. Повече смелост може да приложите в дамаската на меката мебел, но пак е добре да бъдете неутрални - тъмно кафяво, графитено или черно канапе е едно от най-практичните решения - създават контраст в стаята, а същевременно се поддържат лесно.

 

Мебелите

 

В никакъв случай не обзавеждайте апартамента, който ще отдавате под наем със старите мебели от дома на баба ви или тези, които сте изхвърлили от собствения си дом. Макар и наематели, ако имат право на избор, всички ще изберат по-новия интериор. Не е задължително обзавеждането да е луксозно и скъпо - в много магазини има изгодни промоции и оферти, които позволяват в рамките на до 1000 лв. например да се купят ново канапе, четири стола и скрин. Същото важи и за спалнята, дори с включен матрак.

 

Банята

 

Санитарните помещения не трябва да изглеждат мръсни и амортизирани. Ако нямате възможност за подмяна на плочките, то има алтернативен вариант - PVC панели, които се монтират много по-лесно и бързо, и нямат толкова фуги т.е. по-лесни са за поддръжка и подмяна. Освен това, в старите апартаменти се срещат т.нар. „излети мивки". Това е недопустимо за един съвременен дом.

 

Кухнята

 

Кухненски шкафове, хладилник, печка и фурна, абсорбатор и пералня - това са абсолютно задължителни елементи от обзавеждането на апартамент под наем. Ако имате по-стари шкафове, поинтересувайте се как е най-удачно да ги освежите според материала, от който са направени. Дали ще ги пребоядисате, лакирате или облепите с фолио и ще подмените дръжките - във всички случаи ще изглеждат по-добре от преди.

 

Настилките

 

Няма как да знаете дали наемателите ви ще имат деца или не, дали ще поддържат чистота или не. За това е най-добре да се спрете на подови настилки, които се почистват лесно и са устойчиви. Не прекалявайте с килимите, защото събират много прах, цапат се лесно и се почистват трудно.

 

Източник: Еconomic.bg


 

   още от Новини