Нежни вариации в кафяво

15.11.2010 / 11:20 - citybuildhome.bg
  свежо  

Дизайнерите от  Acherno  представиха специално за читателите на citybuildhome.bg този интериор, в който ключовите думи са  функционалност и красота, подчертана чрез играта с всезъзможните тонове на кафявото.

 

Властващият в пространството цвят е представен във всякакви вариации и комбинации. Той се прелива, разлива се и се преплита, за да създаде една почти монохромна картина.
Антрето е с плочки в кафяво с розов оттенък. Стените се преливат с тези на дневната, решена в тъмно кафяво и допълнена със стилен тапет в друг нюанс на същия цвят. Стените са бежово-кафяви, а за мебелите дизайнерите са се спряли на тъмните тонове, допълнени с бели врати за акцент.  Подът е светъл, за да контрастира с всичко наоколо. Големият комфортен диван е облечен в тъмно кафява кожа за основа и светла дамаска за възглавниците на лежанките.
Нежни вариации в кафяво
Осветлението също предоставя доста вариации на ползване, според моментните нужди, потребности и настроения. Домакините и гостите имат възможност да избират между притъмнена светлина, подходяща  за гледане на телевизия или парти, както и да се възползват от яркото осветление за четене или работа, или пък от по-интимната светлина, предразполагаща към прекарването на спокойни и романтични вечери.
Таванът пада на няколко нива и напомня ефектно на клавиши на пияно, на които сякаш някой свири. Част от тях са чисто бели, което позволява да изпъкват артистично на фона на по-тъмния таван.
Нежни вариации в кафяво
Мебелите в спалнята са по-светли от  тези в хола. Това важи и за  три от стените, които контрастират с тъмния под. Стената зад леглото е допълнена с  тъмно кафяв тапет с интересна структура. Тъмните и плътни пердета не пропускат почти никаква светлина, което осигурява пълноценна почивка и релаксация и през деня.
Нежни вариации в кафяво
Осветлението и тук  е многопластово. То се състои от висящи от тавана нощни лампи, централно осветително тяло и скрито осветление в окачения таван.
Нежни вариации в кафяво
И така стигаме до банята. Тук отново властват бежовото и кафявото. Текстурата на плочките  е мека като кадифе. И въпреки че кафявото е тъмно, тя им придава мекота и финес, като шоколад, примесен с много, много малко мляко...
И тук, както в целия интериор, дизайнерите  не са  търсили нищо натрапчиво, освен комфорт,  спокойствие и хармония, с които щедро са дарили цялото пространство.


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти