NIDO

А Н К Е Т А
Как ще подготвите дома си за Коледа?

 Ще украся елхата
 Ще направя цялостна украса
 Ще заложа на красиви акценти
 Няма да правя нищо специално
 Ще чакам дядо Коледа да дойде да ми оправи дома

BGtop

Нежни вариации в кафяво

15.11.2010 / 11:20 - citybuildhome.bg
  свежо  

Дизайнерите от  Acherno  представиха специално за читателите на citybuildhome.bg този интериор, в който ключовите думи са  функционалност и красота, подчертана чрез играта с всезъзможните тонове на кафявото.

 

Властващият в пространството цвят е представен във всякакви вариации и комбинации. Той се прелива, разлива се и се преплита, за да създаде една почти монохромна картина.
Антрето е с плочки в кафяво с розов оттенък. Стените се преливат с тези на дневната, решена в тъмно кафяво и допълнена със стилен тапет в друг нюанс на същия цвят. Стените са бежово-кафяви, а за мебелите дизайнерите са се спряли на тъмните тонове, допълнени с бели врати за акцент.  Подът е светъл, за да контрастира с всичко наоколо. Големият комфортен диван е облечен в тъмно кафява кожа за основа и светла дамаска за възглавниците на лежанките.
Нежни вариации в кафяво
Осветлението също предоставя доста вариации на ползване, според моментните нужди, потребности и настроения. Домакините и гостите имат възможност да избират между притъмнена светлина, подходяща  за гледане на телевизия или парти, както и да се възползват от яркото осветление за четене или работа, или пък от по-интимната светлина, предразполагаща към прекарването на спокойни и романтични вечери.
Таванът пада на няколко нива и напомня ефектно на клавиши на пияно, на които сякаш някой свири. Част от тях са чисто бели, което позволява да изпъкват артистично на фона на по-тъмния таван.
Нежни вариации в кафяво
Мебелите в спалнята са по-светли от  тези в хола. Това важи и за  три от стените, които контрастират с тъмния под. Стената зад леглото е допълнена с  тъмно кафяв тапет с интересна структура. Тъмните и плътни пердета не пропускат почти никаква светлина, което осигурява пълноценна почивка и релаксация и през деня.
Нежни вариации в кафяво
Осветлението и тук  е многопластово. То се състои от висящи от тавана нощни лампи, централно осветително тяло и скрито осветление в окачения таван.
Нежни вариации в кафяво
И така стигаме до банята. Тук отново властват бежовото и кафявото. Текстурата на плочките  е мека като кадифе. И въпреки че кафявото е тъмно, тя им придава мекота и финес, като шоколад, примесен с много, много малко мляко...
И тук, както в целия интериор, дизайнерите  не са  търсили нищо натрапчиво, освен комфорт,  спокойствие и хармония, с които щедро са дарили цялото пространство.


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти