Наближава третото издание на годишния фестивал за дизайн в София - МЕЛБА

13.10.2020 / 14:45 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Studio Komplekt отново подготвя разнообразен микс от добри примери за силата на дизайна.

 

МЕЛБА е поредица дизайнерски инициативи, стартирани от Студио Комплект в края на 2017 г., и  се превърна в уникална платформа със силна общност и внимателно подготвено съдържание: онлайн двуезичен архив на съвременни български дизайнери, срещи на живо и годишен фестивал. Само за две издания 2018 и 2019 той успя да подчертае потенциала на дизайна, да запали сътрудничества, да привнесе ценен международен опит и да представи местните творци в международен контекст.

 

Вече в три поредни издания фестивалът събира и показва на едно място постиженията и добрите идеи на български дизайнери, екипи и агенции от изминалата година в различни категории като графичен дизайн, брандинг и идентичност, продуктов дизайн, керамика, интерактивен дизайн, илюстрация, анимация, мода и текстил, социален дизайн и други. Въпреки субективността и трудността да се търси всеобхватност, водещият мотив при подбора е отличаването на ценни и реализирани постижения, които променят положително визуалната ни среда и допринасят за по-качествен начин на живот.

 

Наближава третото издание на годишния фестивал за дизайн в София - МЕЛБА

 

Това издание е по-различно и компактно от предходните две, а на фокус е темата "Нови модели на ежедневие". В изложбата от 5 до 15 ноември в галерия Credo Bonum ще бъдат представени някои от участниците в лансираната в края на пролетта едноименна инициатива на Студио Комплект. Изложените решения на конкретни проблеми или красиви идеи за разведряване на деня са доказателство за фантастичните сили на труда и творчеството на дизайнерите. Техните идеи чертаят нови по-смислени и сполучливи модели на взаимодействие със средата ни.

 

Международният симпозиум, който ще се проведе онлайн в платформата Zoom на 7 ноември от 14:00 часа, ще включва участите на Макс Зидентопф (реклама и фотография), Hey Design (графичен дизайн и илюстрация), Луси Колдова (продуктов дизайн и стъкло), Паула Дзукоти (футурология и етнография) и Крис Хотън (илюстрация и социален дизайн).

 

Вижте всички подробности за фестивала тук.


 

   още от Новини
   още от Арт