Наближава изложба на студентите от ателието по стъкло в НБУ

12.07.2017 / 10:44 - citybuildhome.bg
  свежо  

Благодарение на продкрепата на техния преподавател доц. д-р Константин Вълчев младите автори смесват класически техники на художественото стъкло с новаторство.

 

Студентите печелят престижни международни награди, участват във форуми, организират културни събития и допринасят за развитието на изкуството. Младите творци възраждат художественото стъкло в България с поставяне на витражи в храм-паметник „Св. Александър Невски" и с организирането на Първо международно биенале на стъклото 2017. Част от програмата на Биеналето е изложбата на студентите от ателието по стъкло в НБУ. 

 

Наближава изложба на студентите от ателието по стъкло в НБУСтъклените пластики на авторите Веселина Гекова, Александър Тасев, Райна Тасева, Габриела Тончева, Белан Амин, Стефан Велев, Александра Велева, Софи - Хара Хараламбу, Рая Кирилова, Иво Ненов, Койя Чехларова, Петя Зашева, Таня Хубенова, Милена Николова и Деница Дешева ще бъдат изложени в галерия „Средец" на бул. „Ал. Стамболийски" 17 в София. Изложбата ще открие доц. д-р Ружа Маринска на 18 юли от 18:00 ч. 


 

   още от Новини
   още от Арт