Международният Melba симпозиум събира петима дизайн специалисти

06.11.2020 / 11:28 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Областите са реклама, фотография, графичен дизайн, илюстрация, продуктов дизайн, стъкло, футурология, етнография и социален дизайн.

 

Melba Sofia Design Festival 2020 смесва различни перспективи за дизайна в разнообразни творчески активности. Той е част от МЕЛБА - поредица от дизайнерски инициативи, стартирана от Студио Комплект в края на 2017 г., която бързо се превърна в уникална платформа със силна общност и внимателно подготвено съдържание: онлайн двуезичен архив на съвременни български дизайнери, срещи на живо и годишен фестивал. Само за две издания 2018 и 2019 фестивалът успя да подчертае потенциала на дизайна, да запали сътрудничества, да привнесе ценен международен опит и да представи местните творци в международен контекст.

 

Наближава третото издание на годишния фестивал за дизайн в София - МЕЛБА

 

Сърцето на фестивала е Международният симпозиум 2020. Утре (събота, 7 ноември) в 11:00 часа онлайн в платформата Zoom закупилите билети за лекциите ще могат да научат актуалните тенденции в продуктовия, дигиталния и графичния дизайн, илюстрацията, медиите, модата и визуалната комуникация. Дизайн специалистите, избрани за лектори тази година, са:

??

Макс Зидентопф - умело жонглира с видео, фотография, скулптура и арт като съосновател на списание ORDINARY, един от режисьорите на RiffRaff Films и най-младият съдружник в историята на рекламна агенция Kesselskramer.

??

Вероника Фуерте - основател и творчески директор на барселонското студио за графичен дизайн HEY. Между клиентите на студиото са Apple, Uniqlo, Vodafone, Monocle, The Wall Street Journal, Penguin Random House и Oxfam.

??

Паула Дзукоти - дизайнер, етнограф, визуален артист и футуролог, както и водещ експерт в сферата на особено важната в момента тема за глобалното консуматорство.

??

Луси Колдова - дизайнер на осветителни тела и майстор на мебели-обекти на желание от Чехия. Луси е носител на най-престижното дизайнерско отличие за 2020 Red Dot Design Award за серията от градски мебели Manta и на Grand Designer of the Year 2019 - най-високото отличие в Чехия.

??

Крис Хотън - ирландски илюстратор, автор на книги и социален предприемач. Крис присъства в класацията на Time magazine DESIGN 100 с работата си за бранда за дрехи People Tree.


Всички лекции в симпозиума са на английски, без симултанен превод на български език. Билети от 28 лева може да купите тук. Събитието във Фейсбук може да видите тук.

 

Международният Melba симпозиум събира петима дизайн специалисти

 

В рамките на фестивала може да разгледате и изложбата "Преглед на българския дизайн", в която са представени някои от участниците в лансираната в края на карантинната пролет едноименна инициатива на Студио Комплект. Изложените решения на конкретни проблеми или красиви идеи за разведряване на деня са реалното доказателство за фантастичните сили на труда и творчеството на дизайнерите. Участниците са: Miss me today?, Fine Acts, DiFold, Стилияна Минковска, Pottery and Poetry, Kool and Konscious, Кирил Златков, Оblik, Елиа Недков и Радослава Боор. Входът за изложбата в Credo Bonum Gallery на ул. "Славянска" 2 в София е свободен.


 

   още от Новини
   още от Арт