Малки детайли за големи разлики

11.08.2017 / 12:34 - citybuildhome.bg
  свежо  

При производството на дървени интериорни врати Hörmann залага на висококачествен материал, модерни производствени техники и лесни за монтаж конструктивни детайли.

 

Провисналите и изметнати платна на вратата, както и наранената повърхност на платното често водят до рекламации, струват време и преди всичко - пари. За максимално избягване на такива рекламации, освен използването на висококачествени материали и модерна техника на производство, изключително важна е конструкцията на платната и на касите. Дори най-малките детайли, като уплътненията и крепежните планки, могат да се превърнат в решаващи качествени характеристики и следователно да допринесат за лесния монтаж и продължителната експлоатация.

 

Стандартно усилване на рамката в платното

 

С изискването за производство с безкомпромисно качество дървените интериорни врати на Hörmann се отличават преди всичко с детайлите в конструкцията: например усилване на рамката с ПДЧ с широчина 80 мм от страната на пантата и бравата за повече стабилност и по-добра устойчивост на платната с вложка тип "пчелна пита", профили и плоскости от тръбно ПДЧ. 

 

Малки детайли за големи разлики

 

Здрава конструкция на касата

 

За постигане на необходимата устойчивост на формата при касите, те се произвеждат серийно от MDF със стабилна 25 мм покриваща дъска и облицовка. Това възпрепятства отделянето на трески в обшивката. Гърбът с меламиново покритие на покриващата дъска също предотвратява проникването на влага от стената и благодарение на грапавата повърхност улеснява по-доброто сцепление с монтажната пяна. 

 

Малки детайли за големи разлики

 

Стабилно гнездо за пантата

 

Усиленото със стъклени влакна гнездо за пантата е завинтено в четири точки и снабдено с изключително дълги направляващи втулки. По този начин то гарантира повече стабилност с носеща сила до 80 кг и възпрепятства провисването на платното на вратата. За още по-тежки платна на вратата се използват гнезда за панти от стомана. 

 

Малки детайли за големи разлики

 

Сигурност на бравата и крепежната планка

 

За гарантиране на повече сигурност за вратите, едновременно със стабилната основна конструкция, и следователно за затрудняване на възможно насилствено повдигане, те са оборудвани серийно с завинтена в шест точки крепежна планка. При това крепежните планки се фрезоват в една равнина и се завинтват за покриващата дъска на дървените каси със стабилни метални пластини. 

 

Малки детайли за големи разлики

 

Малки детайли за големи разликиВисококачествени уплътнения

 

За дълготрайно уплътняване срещу студ и течение, както и за безшумно затваряне на платното на вратата, се използват висококачествени двукамерни уплътнения. При това комбинацията от здраво ребро и мек уплътняващ профил предотвратява допълнително свиване на материала. Уплътненията се скъсяват до съответната дължина в завода и вече готови се затягат, така че тази работа отпада на строежа и монтажът се извършва по-бързо. 

 

Повърхност Duradecor за голямо натоварване

 

За да издържат дълго на ежедневното натоварване, интериорните врати могат да бъдат оборудвани с изключително здравата повърхност Duradecor на Hörmann. Благодарение на специален метод на производство, при който декор, основа и покритие се пресоват под високо налягане само в един работен режим и практически се свързват неразривно един с друг, тя е по-ефективна от обичайните за пазара CPL-повърхности. Почти толкова здрава, колкото кухненски плот, повърхността Duradecor е устойчива на удари и изтриване, на високи температури и е изключително лесна за поддържане - качества от полза и за работниците при монтажа на вратите. 

 

Малки детайли за големи разлики

 

Стабилно и лесно за монтаж ъглово съединение

 

За да улесни работниците при монтажа на дървените каси за свързването на покриващата дъска и обшивката, Hörmann залага на стабилните ъглови съединения. Те се закрепват лесно чрез завинтване, могат да се регулират лесно допълнително и предотвратяват видими отвори в обшивката. 

 

Малки детайли за големи разлики

 

Малки детайли за големи разлики

 

Лесните за монтаж детайли, здравата повърхност Duradecor и качествената конструкция открояват дървените интериорни врати на Hörmann на пазар с жестока конкуренция. 

 

Малки детайли за големи разлики


 

   още от Новини