Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | "ПРОпорция"

26.09.2016 / 10:30 - citybuildhome.bg
  свежо  

В него кандидатстват иновативни идеи и проекти за три подкатегории.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорция

 

Първият национален конкурс за дизайн, организиран от dibla.com - "ПРОпорция" | Dibla Design Awards 2016 (DDA), е подкрепен от девет успели компании, а именно BAUHAUS, CarpetMax, DJIA, Diem, Ideal Standard, NOLA7, Prisma, Salex и Schneider Electric. Съорганизатор на събитието по награждаването е Sofia Event Center - най-актуалната и високотехнологична локация за провеждане на събития в България.

 

Право да участват в конкурса имаха както студенти, така и професионалисти - архитекти, инженери, дизайнери и др. Приемаха се индивидуални и екипни проекти. В конкурсa кандидатстват иновативни идеи и проекти за трите подкатегории:

 

1. Хотелска стая 4**** 

2. Открита зона за релакс / изнесено СПА за домашна употреба

3. Обособена зона за разговори в open space офис

 

Акцентът на проектите тази година пада върху:

 

- решаване проблеми на българския пазар и даване на готови адекватни решения, които включват използването и комбинирането на продукти и материали от фирмите-партньори на dibla.com. Това осигурява възможността за реализиране на проектите от заинтересовани страни и ги направи пазарно ориентирани;

 

- получаване на имиджови предложения и продукти, които показват какви възможности могат да бъдат реализирани чрез дизайнерската идея и предлаганото от фирмите.

 

ЖУРИ КЪМ КОНКУРСА

 

Постъпилите кандидатури ще преминат през експертната оценка на 19-членното жури в състав:

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияGiuliano Bettelli | Собственик и управител на архитектурно студио "Bettelli and Associated"

 

През 1990 г. Джулиано основава архитектурно студио "Betteli and Associeted". Зад повече от 25 годишият опит на Беттелли вече стоят множество ексклузивни и разнообразни проекти в Италия и по света. Занимава се с планиране на градски пространства, също така и с дизайн, проектиране и изграждане на жилищни, индустриални/търговски и религиозни сгради в частният и обществен сектор. 

 

Някои от проектите, с които се отличава, са: Църквата с кръщелня във Виньола (Модена, Италия), издигната по случай 2000-та година от Рождество и благословена от папа Йоан Павел ІІ; Жилищната зона със 130 апартамента във Виньола (Модена, Италия); Училище в Сиера Леоне (Африка); Гражданска болница в Киншаса (Демократична република Конго); Повече от 25 луксозни частни вили из цяла Италия.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияEnrico Guazzi | Интериорен дизайнер; собственик на интериорно студио ENRICO GUAZZI DESIGN STUDIO

 

Архитект и дизайнер от Mодена, Италия. Повече от 10 години работи като проектант за водещи компании като Flexform, Boffi, B&B, Cassina, Minotti, Poltrona Frau.

 

През 2005 г. открива свое архитектурно бюро, едновременно и шоурум, в който се предлагат обзавеждане и аксесоари за интериора, облицовки, осветление, текстил и тапети.

 

Активно работи в сферите на проектиране и изграждане на обществени пространства и частни интериори. Студиото има офис и в Маями, САЩ.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияКалоян Тодоров | Главен изпълнителен директор на Sofia Event Center

 

Съсобственик и изпълнителен директор групата SEG (Special Events Group). Компаниите в групата са водещи в предоставянето на специализирани услуги за събитийната индустрия в България. Предлагат широко портфолио от услуги, като техническо оборудване, изработване на декори, цялостни концепции за събития, отдаване на мебели под наем, както и най-модерната локация за събития в София - SEC.

 

Завършил маркетинг и мениджмънт в УНСС. През 1996 г. заминава да учи във Виена, където работи като технически специалист в „Конгрестехник Австрия". Пет години по-късно основава „Конгрестехник България", станала в последствие част от SEG. Отговаря за корпоративната идентичност и определя посоката на развитие на дизайн отдела в групата. Един от основоположниците на модерния събитиен дизайн у нас, с голям международен опит и над 25 000 изпълнени събития в кариерата си.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияКремена Халваджиян | Дизайнер, стилист, творчески директор

 

Стилист на редица предавания и телевизионни проекти като "Х-Фактор", "България търси талант", "Като две капки вода", „На кафе" и др., както и на стотици видеоклипове и реклами. Творчески директор на филмови продукции и предавания, художник костюми на американски филми с участието на световни имена. Интериорен дизайнер на клубове, магазини, салони, частни домове и на декори към редица телевизионни продукции. Дизайнер на бижута и тоалети, осветителни тела и мебели, произведени в италианската фабрика "GBS Arte e colore". Дизайнер и собственик на клуб "Once Upon a Time Biblioteka". 

 

Носител на наградата за Стилист на годината на Pantene beauty Awards 2003, две първи награди Сребърен пирон на „Идеален дом" (на журито и на публиката) за обществен интериор 2012 г. и за нов развиващ се бизнес „Бизнес марка на годината" категория Заведения и ресторанти 2013 г.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияБранимир Миланов | Член на управителния съвет на БХРА

 

Завършил e УНСС - търговки факултет, магистър по икономика. Професионален опит: във ВТО Балкантурист - Директор кантора Англия и Скандинавски страни, Балкан Холидейз - Търговски директор.

 

Бил е Генерален мениджър на Бест Уестърн Хотел Сити, хотел Феста София, Хотел Ибис, както и консултант на хотел "Земята и хората".

 

Управлява консултантска фирма Best Europe Consulting Ltd., която е в областта на изграждането и управлението на хотели. Представлява регионалния офис на Best Western за България. Член е на Управителния съвет на БХРА и председател на СХРА.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияИво Димитров | Представител на DIBLA

 

Завършил хуманитарна паралелка в НУКК, по-късно - СУ „Св. Климент Охридски" със специалност синология. Специализирал в Китай. Преподава история на Китай, история на китайската литература и култура, древнокитайска философия.

 

Консултант и посредник във взаимодействието на административни, културни и делови организации и институции (включително в мебелния бранш) в България и Китай.

 

Способствал и осигурил представянето на звезди от родната музикална сцена пред широката китайска аудитория, в сътрудничество с Министерство на културата на КНР, Националната администрация за радио, филми и телевизия (КНР) и др.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияАнтоанета Баева | Главен редактор, журналист | сп. Наш дом

 

Дългогодишен журналист, главен редактор на сп. „Наш дом".

 

Завършила е българска филология и философия в СУ "Св. Климент Охридски".

 

Практиката й включва работа като преводач, автор и редактор във в. „24 часа", „Дневник" и „Капитал", както и в множество други вестници и списания.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияВиктория Дишкова | Главен редактор | сп. Магазин

 

Завършва журналистика в СУ "Климент Охридски" през 1982 г. Практикува във вече несъществуващия вестник "Орбита". Работи като редактор в агенция "Фотоекран" към обединение "Българска фотография" и вестник "Средношколско знаме". 

 

От създаването на сп. "Идеален дом" през 1996 г. до февруари 2016 г. е редактор в сп. "Идеален дом". 

 

От август е главен редактор на сп. "Магазин - интериор, дизайн, архитектура".

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияНиколета Киркова | Редакционен директор | сп. Идеален дом

 

Завършва журналистика и 9 години е работила в сп. "Всичко за жената" като репортер и редактор. Била е част от екипа на отдел "Маркетинг" към "Издателство за списания - МЕДИА", където използва журналистическите си познания за предлагането на алтернативни форми за реклама.

 

Към момента е редакционен директор на списанията към "Вестникарска група България".

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияПетър Колчев | Издател | citybuild.bg, citybuildhome.com

 

Издател на няколко специализирани медии, сред които citybuild.bg и citybuildhome.bg.

 

Притежава магистърска степен по икономика от Югозападния университет в Благоевград. Прекарва шест години в САЩ, където натрупва управленски умения, опит в екипната работа и мотивирането на хората, с които работи. Прилага наученото успешно и тази година, когато заедно с екипа си празнува 10-години от създаването на citybuild.bg. 

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияАспарух Аспарухов | Мениджър корпоративни клиенти | DJIA

 

Завършил Технически университет в гр. Варна с бакалавърска степен специалност Стопанско управление, управление на бизнес услуги - мениджмънт.

 

В сферата на продажбите е от 13 години, експерт в изготвянето на стратегии за продажби и експанзия на пазара, специалист в изграждането на дистрибуционни канали и пазарни мрежи.

 

От 2016 година e и Управител проекти, като се занимава с успешното представяне на ДЖИЯ 2001 в инициативата на Diblа.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияВяра Балакчиева | Мениджър отдел маркетинг и реклама | BAUHAUS

 

Бакалавър по Международни икономически отношения и магистър по Финансов мениджмънт в Стопанска академия „Д. А. Ценов", Свищов. Пак там специализирала валутен и митнически контрол.

 

Придобила специалност Икономика от Свободен университет Берлин, Германия.

 

Практика: M & A Messe- und Ausstellungsgesellschaft Lübeck mbH, офис Берлин (организиране за изложения и панаири). На позицията Мениджър маркетинг и реклама в BAUHAUS от началото на оперативната дейност на компанията в България - септември 2011 до момента.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияЕмил Янакиев | Управител | DIEM

 

Завършил УНСС. Основател и управител на фирма Дием ООД.

 

Занимава се с търговска дейност от 1994 год.

 

Съдружник и ръководител на няколко фирми за търговия с високотехнологични материали за строителство и дизайн.

 

 

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияЛазар Лазаров | Директор търговска организация клъстър България | Ideal Standard

 

Завършил СА „Димитър А. Ценов" - гр. Свищов, специалност Стратегически маркетинг.

 

През 1996 г. се присъединява към екипа Маркетинг и продажби на Идеал Стандарт и оттогава заема различни позиции: Продуктов мениджър за България, Продуктов мениджър за фитинги за Европа, Директор Управление на продукта за регион Източна Европа, Ръководител Бизнес развитие Източна Европа, Директор Маркетинг за Източна Европа.

 

От 2011 г. заема позицията Бизнес-лидер - клъстър България, отговаряйки за развитието на пазарите в България, Полша, Украйна, Прибалтийските републики, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения, Хърватска, Албания и Турция.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияМария Океке | Продуктов дизайнер на светлинни решения | PRISMA

 

С магистърска степен от електротехническия факултет на Техническия университет в София. От 2006 година работи в сферата на търговия с осветителни тела.

 

Част е от екипа на фирма Призма Лайтинг от 2013 година, където основно се занимава с проектиране на светотехнически уредби.

 

Експерт в изготвянето на визуализации за фасадно и коледно осветление.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияМая Георгиева | Ръководител B2B | CarpetMax

 

Завършила Нов български университет, специалност Реклама, маркетинг и бизнес администрация. Преминала през редица обучения и курсове на Лайф Съксес Къмпани - Боб Проктър, САЩ.

 

Мая Георгиева е с над 20-годишен опит в сферата на продажбите и обслужването на клиенти. През кариерния си път е заемала различни позиции на управленски нива, последните от които са Ръководител екип стратегически клиенти и Ръководител екип специални сделки на Теленор - България.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияРадослав Кошков | Директор дистрибуция, лайф спейс и сградни системи | Schneider Electric

 

Завършил Техническия университет - София, френски факултет по електроинженерство; магистър по мениджмънт към Нов Български Университет.

 

Работи за Шнайдер Електрик от 2000 г., като до 2005 г. е търговец в отдел Дистрибуция, а от 2005 досега е мениджър на този отдел.

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияТанжу Билялов | Член на борда на директорите | NOLA7

 

Завършил Техникум по електротехника гр. Варна през 1994 г. През 2001 г. започва работа в Нола 7 като технически ръководител. Две години по-късно му е поверена длъжността технически директор в офиса на Нола 7 в гр. Москва, Русия.

 

От 2004 г. до сега е директор за офисите на компанията Нола 7 в градовете Варна, Велико Търново, Русе, Пловдив и Букурещ.

 

 

 

Критерии за оценка и състав на журито към националния конкурс за дизайн | ПРОпорцияТаня Димитрова | Търговски директор | SALEX

 

Търговски директор във фирма Салекс от 2008 г. Част е от екипа на компания от 1998 г.

 

Съществен процент от работата й е изборът на партньори и подбор на продуктите на „Салекс" ООД, които да бъдат представени на българския пазар.                 

 

 

 

 

КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА

 

Прецизност и цялостно въздействие на проекта - единна концепция при визуалното представяне на проекта;
Технически изисквания задължително е спазването на всички зададени технически изисквания при представянето на проекта;
Оптимизацияна пространството - използване на пространството съобразно функцията му, както и нормите и стандартите за проектиране;
Ергономичност - баланс между форма и функция и взаимодействие с хората;
Реализацияна проекта - възможна ли е реализация на проекта, специфики, особености и трудности;
Подбор на продуктите - адекватен подбор на продуктите, предлагани от фирмите - партньори на конкурса, съобразен с цялостната концепция на проекта и пространството.

 

Гвоздей на събитието ще бъде специалната награда „дизайнер на годината". Отличието се връчва за първи път в България и dibla.com има амбицията да превърне събитието в традиционно. Призът се присъжда за развитие и принос в българския дизайн и популяризирането му на национално и международно ниво.

 

Всички кандидатствали ще бъдат поканени на събитието, а отличените кандидатури ще бъдат лично наградени на специално организирана официална церемония. Събитието ще се проведе в Sofia Event Center на 10 ноември 2016 г.

 

Освен като най-престижно и високотехнологично място за събития, Sofia Event Center е и съидейник на конкурса. SEC активно подкрепя всичко свързано с дизайна и е стабилна опора в организирането на събитията на dibla.com. Sofia Event Center бе първият избор за провеждане на награждаването и несъмнено ще продължи да бъде важен партньор на платформата в стремежа за популяризиране и подобряване на дизайна у нас.

 

Въпроси относно конкурса може да задавате на e-mail: contest@dibla.com

 

ПАРТНЬОРИ НА КОНКУРСА


BAUHAUSCARPETMAXDJIADIEMIDEAL STANDARDNOLA7PRISMA, SALEX и SCHNEIDER ELECTRIC.

 

CITYBUILDHOME e медиен партньор на конкурса.    


 

   още от Новини
   още от Арт