Конференция ще отбележи III Ден на италианския дизайн по света

11.03.2019 / 13:23 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Тя е посветена на дизайна в автомобилостроенето и вътрешния дизайн, с фокус върху приноса на инж. Паоло Пининфарина.

 

За трети път в различни страни по света ще бъде отбелязан денят на италианския дизайн, като през 2019 събитието ще бъде посветено на аутомотив дизайна. Входът е свободен, а всички почитатели на дизайна - автомобилен, интериорен и продуктов - са добре дошли на 19 март от 16:00 ч. в иновационен форум Джон Атанасов в рамките на София Тех Парк. Конференцията „Automotive Design – Pininfarina Design: Tradition and Innovation" е организирана от Конфиндустрия България и Аутомотив Клъстер.

 

Конференция ще отбележи III Ден на италианския дизайн по света

 

Инж. Паоло Пининфарина от 2008 г. ръководи легендарното дизайнерско студио, създадено от дядо му Батиста Пининфарина. Освен с някои от най-впечатляващите модели на Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, GM и Maserati, Пининфарина прави дизайн на влакове, самолети, яхти, интериори и множество потребителски стоки, които носят известния подпис на студиото. Ролята на инж. Пининфарина е много важна за общото възприемане на италианския дизайн и за разпространението на италианския стил и опит по целия свят.

 

Инж. Паоло Пининфарина ще изнесе презентация, посветена на традициите и иновациите в дизайна, като далеч ще надхвърли границите на автомобилния сектор. Инж. Пининфарина идва в София директно от автосалона в Женева, където се състоя премиерата на първия изцяло самостоятелно разработен суперавтомобил на Pininfarina, кръстен на основателя на компанията Battista Pininfarina. В София инж. Пининфарина ще разкаже повече за проекта за създаването на Pininfarina Battista и ще разкрие подробности от кухнята на световния дизайн.

 

Конференция ще отбележи III Ден на италианския дизайн по света

 

Програма

 

16:30 - 16:45

Поздравителни адреси
Емил Караниколов, министър на икономиката на Република България
Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия в България
Арх. Здравко Здравков, главен архитект на София
Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия България
Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор и председател на борда на Аутомотив Клъстер България

 

16:45

Презентация на инж. Паоло Пининфарина
"Pininfarina Design: Tradition and Innovation"

 

18:00

Networking Коктейл


 

   още от Новини
   още от Арт
   още от Любопитно